Fotograf/Källa; Caroline Roosmark

Lisa Nilsson på Rival i vår med ”LISA – Kvinnan som är jag – En musikalisk längtansföreställning”

Efter en utsåld och tokhyllad höstturné med ”Himlen runt hörnet 25 år” är det äntligen dags för Lisa Nilsson att sätta upp en helt egen föreställning. Den 14 februari nästa år har ”LISA – Kvinnan som är jag” premiär på Rival i Stockholm, där hon huserar hela våren. Lisa kallar den själv för “en musikalisk längtansföreställning”. För regin står Anna Ståhl. Biljetterna släpps onsdagen den 14 november kl. 12.00.

Lisa Nilsson behöver ingen närmare presentation, hon är en pionjär i den svenska soulhistorien med en röst som borde fridlysas. Med den har hon turnérat land och rike runt under hösten med ”Himlen runt hörnet 25 år”, och förgyllt kvällarna för fler än 30 000 personer. Men nu är det dags för något nytt!

Lisa om ”Kvinnan som är jag”:
”Efter många års inväntande av tajming ska jag nu äntligen få iscensätta en föreställning där jag kan inkludera alla mina artistiska uttryck på en och samma scen. Här behöver jag inte ta hänsyn till genrer, form eller hitlåtar, utan berättandet får stå i centrum.

Jag vill skapa en omfamnande föreställning med musik, monolog, humor, dialog, och rörelse, som lämnar utrymme för igenkänning och reflektion kring vad det är att vara människa och inte minst kvinna i vår tid. Detta är en föreställning jag själv längtat efter och behöver just nu, och den kommer att cirkla kring just längtan av olika slag.

Jag vill erbjuda en motvikt till sånt som just nu skapar oro och stjäl fokus från det väsentliga, nämligen vår längtan efter samhörighet och trygghet.

Det portugisiska ordet saudade rymmer både saknad och längtan på flera nivåer… efter tid som flytt, människor vi förlorat, platser vi vill återse, delar av oss själva vi förlorat och längtar tillbaka till, eller längtan och saknad efter någon vi älskar- och har alldeles intill oss- men ändå inte når fram till.

Jag tänker mig att det här blir en föreställning man lika gärna kan välja att gå på ensam som med kompisgänget, eller med nya dejten. Jag behöver få skratta åt mig själv och vill gärna göra det tillsammans med er. En kväll för par som tystnat och behöver få syn på varandra igen. En date night för lyckliga likväl som för olyckliga.”

Den 14 februari 2019 flyttar Lisa Nilsson in på Rival i Stockholm med föreställningen ”Lisa – Kvinnan som är jag”, där hon spelar fyra kvällar i veckan, varannan vecka, till och med april. Biljetterna släpps på onsdag kl. 12.00.

Föreställningsdatum & tider
14 februari – Stockholm, Rival kl. 19.30
15 februari – Stockholm, Rival kl. 19.30
16 februari – Stockholm, Rival kl. 19.30
17 februari – Stockholm, Rival kl. 16.00
28 februari – Stockholm, Rival kl. 19.30
1 mars – Stockholm, Rival kl. 19.30
2 mars – Stockholm, Rival kl. 19.30
3 mars – Stockholm, Rival kl. 16.00
14 mars – Stockholm, Rival kl. 19.30
15 mars – Stockholm, Rival kl. 19.30
16 mars – Stockholm, Rival kl. 19.30
17 mars – Stockholm, Rival kl. 16.00
28 mars – Stockholm, Rival kl. 19.30
29 mars – Stockholm, Rival kl. 19.30
30 mars – Stockholm, Rival kl. 19.30
31 mars – Stockholm, Rival kl. 16.00
11 april – Stockholm, Rival kl. 19.30
12 april – Stockholm, Rival kl. 19.30
13 april – Stockholm, Rival kl. 19.30
14 april – Stockholm, Rival kl. 16.00

Lisa´s hemsida!

Lisa Nilsson Facebook

 

Biljetter
Biljetterna släpps den 14 november kl. 12.00 via www.blixten.se/lisa

Kort om Lisa Nilsson
Lisa Nilsson utbildade sig från början till yrkesdansare. Hon debuterade sedan som scen- och skivartist 1989. Hon fick sitt stora genombrott 1992 med sitt tredje album “Himlen runt hörnet”, som med sina 450.000 sålda ex etablerade Lisa som en av de största artisterna i Norden. Lisa har sedan släppt elva soloalbum men även lånat ut sin röst och gästat andra artister, bland andra Blacknuss, Freda, Peter Le Marc, Montserrat Caballé, Mauro Scocco, Bjørn Eidsvåg och Plura, samt medverkat på hyllningsskivor till Sonja Åkesson, Cornelis och Ted Gärdestad.

Mellan åren 1996-1999 gjorde Lisa en paus i skivutgivandet för att ägna sig åt utforskande och ett breddande av sitt artisteri. Hon började skriva och producera sin egen musik och lät hädanefter repertoaren inkludera även jazz och brasiliansk musik. Hon gjorde bl.a. en inspelning med legendariska danske jazzbasisten Niels Henning Ørstedt Pedersen på dennes album “Those who were” samt medverkade i Jazzfilmen ”Between a smile and a tear”. Detta genererade samarbeten och turnéer över Europa och Australien med några av världens främsta jazzmusiker.

Lisa har under åren kombinerat låtskrivande och konsertverksamhet med skådespeleri och dans. Hon har spelat två bejublade huvudroller på Stockholms Stadsteater i musikalerna Next to Normal och Chicago. Hon har även gjort roller i flera spelfilmer genom åren, varav den senaste i ordningen är den danska långfilmen “Gud taler ud”, baserad på Jens Blendstrups roman där hon spelar mamman i en dysfunktionell familj styrd av en excentrisk patriark med smeknamnet Gud. Filmen hade premiär i Danmark hösten 2017 och Lisa nominerades till filmkritikernas pris Bodil för bästa kvinnliga biroll, samt biopublikens pris Svendprisen som årets kvinnliga skådespelare för sin roll som Gerd Lillian Blendstrup.

 

OM Blixten & Co är ett av Sveriges ledande bolag inom liveunderhållning.
Blixten & Co representerar ett sjuttiotal av Sveriges mest framstående artister och arbetar med underhållning inom så vitt skilda områden som musik, humor, dans, teater, föreläsningar och konferenciersjobb. Vi producerar konserter, shower, musikaler och teaterföreställningar för både fasta scener och på turné i hela Skandinavien. Vår framgång tror vi ligger i vår ambition att arbeta långsiktigt tillsammans med våra artister och arrangörer, men även med publiken och företag. Vi tummar aldrig på kvaliteten vilket skapar relationer som håller.