Njutförsåkning på vårvintern, Foto/Källa; Destination Lofsdalen

I listan nedan lär du dig allt du behöver veta inför din fjällsemester denna tiden på året för att på så sätt bli en rutinerad vårvinter-njutare inför ditt besök.

1.Bli en njutförsåkare

Denna tiden på året finns det inget som heter frusna fötter eller huttrande i sittliften. Här är det istället solbrillorna på och uppknäppt jacka som gäller. Njutförsåkning i sin allra bästa skepnad. Glid runt i mjuka härliga manchesterbackar och glöm inte att ta en paus eller två vid en grillplats eller i en solgrop.

2.Testa på turåkning

Detta är bästa tiden på året för turskidåkning. På med skidorna, solglasögon och solkrämen och ge dig ut och upptäck de 150 km turspår som Lofsdalen har att erbjuda. Lederna är lätta att komma till och längs med vägen kan du stanna och grilla vid någon av grillkåtorna eller så kan du få lunchen serverad om du tar leden förbi Våffelstugan.

3.Unna dig ett restaurangbesök eller två

Varför spendera värdefull semestertid på matlagning när du kan låta någon av de många restaurangerna göra jobbet istället. Lofsdalen erbjuder smakupplevelser för alla smaker och prisklasser och på menyerna står allt från björnchips till äkta italienska pizzor.

4.Skäm bort dig i Lofsdalen Skybar

1125 m.ö.h. hittar du finsmakarens mecka i den cirkelformade byggnaden på Hovärkens topp. Slå dig ner och njut utav enklare lunch, en kopp varm choklad eller en Mackmyra whisky och njut av utsikten. En klar dag kan man se långt ut över den omkringliggande fjällvärlden och ända in i Norge.


Lofsdalen Skybar. Foto; Martin Olson

5.Glöm inte att lata dig

En äkta livsnjutare vet att det gäller att inte förta sig. Glöm inte att bara ta det lugnt en dag, du är ju trots allt på semester! Ta med dig en god bok, en kopp varm dryck och sätt dig längs stugväggen. Njut av vårsolen, utsikten och stillheten…

Vinterfakta Lofsdalen

Lofsdalen är en fjällby i Härjedalen som erbjuder både liftburen familjevänlig alpin skidåkning samt tur- och längdspår. Vinterns alpina säsongspremiär är 14 december och säsongen varar ända till den 22 april.

9 liftar
25 nedfarter
Skicrossbana
Tre parker
122 kilometer längd- och skejtspår
150 kilometer turspår
150 kilometer skoterled
Aktivitetshus med bowlinghall och lekland

OM Destination Lofsdalen
Destination Lofsdalen är en fjälldestination med aktiviteter som lockar besökare från Sverige och Europa året runt. Byns lilla storlek och fjällens och sjöns närhet gör alla aktiviteter, restauranger och nöjen lättillgängliga. Vintertid lockar utförsåkning med rejäl fallhöjd, välpreparerade längdspår i varierande terräng, 150 km turleder och skoterleder. Här finns både anlagda aktiviteter såväl som orörd natur med enorma vyer.

På sommaren är Lofsdalen Bike Park ett stort dragplåster. Med ca 16 km familjevänlig downhillcykling är den en given favorit för den äventyrslystne. Det finns gott om vandringsleder med möjlighet att starta både i skog såväl som uppe vid trädgränsen. Varierande fiske och viltspaning lockar också många gäster. På toppen av skidfjället Hovärken ligger Europas högst belägna whiskylager, Lofsdalen Skybar. Här lagras ca 400 personliga 30-litersfats med Mackmyrawhisky och skybaren har öppet året runt med enklare luncher, dryckesprovningar samt finns tillgänglig för privata middagar, fester och events.

 

TIDIGARE ARTIKLAR PÅ HITTAUPPLEVELSE.SE OM JÄMTLAND/HÄRJEDALEN

1. Aktiv men avkopplad – sommarsemester i fjällen!

2. Tips för en bra skidsemester med familjen!

3. Så får du råd med drömskidresan!

4. Upplev en aktiv fjällsemester i Lofsdalen!