Nu lanserar Royal Caribbean egen ö på Bahamas!

Intresset för att åka på kryssningar är stort bland barnfamiljer. Så många som 50 procent är intresserade av att åka på kryssning tillsammans med sina barn eller ungdomar, visar Royal Caribbeans enkät bland 12 000 resenärer. Förra året gjordes en fjärdedel av Royal Caribbeans nordiska bokningar av barnfamiljer och var femte passagerare var barn under 15 år. Som en del i att göra kryssningar ännu mer attraktiva för familjesemestrar, lanserar Royal Caribbean Cruises sitt senaste och kanske mest spännande tillskott till destinationskartan – en privat semesterö på Bahamas. Intresset för kryssningsresor är stort bland barnfamiljer.

Unika upplevelser och spännande destinationer är det som framför allt lockar. Det visar en enkät bland drygt 12 000 resenärer som Royal Caribbean Cruises låtit göra tillsammans med resebolaget Ving.

– ”Vår undersökning visar att 50 procent av barnfamiljerna är intresserade av att åka på kryssning och av dessa är 17 procent mycket intresserade”, säger Christian Træland, marknadschef på Royal Caribbean Cruices i Norden.

Hemligheten med det stora intresset, menar Christian Træland, ligger i det breda utbudet som finns på kryssningar och att det mesta är inkluderat i priset:

– ”På kryssningar finns det något för all. Barn och ungdomar kan gå på 3D-bio eller testa sina kunskaper i våra vetenskapslaboratorier, utmana sig i surfsimulatorerna, testa klätterväggar, vattenrutschkanor och mycket mer. Samtidigt kan de vuxna koppla av på soldäck, träna eller gå på kasino.”

Egen ö
Som ett led i att göra kryssningar ännu er attraktiva för familjesemestrar, öppnar Royal Caribbean sin helt egna Eco-certifierad semesterö, CocoCay, i slutet av maj.

–”CocoCay har en helt makalös miljö och där finns goda möjligheter för hela familjen att njuta av både avkoppling och fartfyllda aktiviteter”, säger Christian Træland.

På den isolerade ön CocoCay på Bahamas har Royal Caribbean byggt upp en vattenpark med linbana, vattenrutschkanor och mängder av vattenaktiviteter, en beach club, restauranger och barer. På området finns även flera långa stränder för den som söker avskildhet. På den egna ön är tanken att Royal Caribbeans fartyg ska göra strandhugg under sina kryssningar i Karibien, Kuba, Bahamas och Bermuda. Under vintersäsongen kryssar Royal Caribbean till olika destinationer i Karibien, Bahamas och Bermuda. Under sommarsäsongen arrangeras även kryssningar till Medelhavet, Nordeuropa, Alaska eller Dubai.

Det här uppskattar barnfamiljer mest med att åka på kryssning:
Nya upplevelser varje dag 68 %
Intressanta destinationer 68 %
God mat och bra service 59 %
Allt inkluderat 46 %


OM Royal Caribbean
Royal Caribbean Cruises Ltd. (RCCL) är ett globalt kryssningsföretag som driver kryssningsrederierna Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Azamara Club Cruises och Pullmantur. Totalt har dessa sex varumärken 47 fartyg i trafik och 12 under konstruktion.