Idén till projektet föddes när Babben tröttnat på att spela i samma städer och lokaler år ut och år in. Hon utmanade sig själv att hitta fyra orter där hon aldrig tidigare uppträtt i varje landskap och åka dit. Och det smått sensationella målet, 100 föreställningar inom samma turné – kommer snart att vara uppnått.

Att föreställningen spelats uppsökande har blivit en del av framgången. Plötsligt stod en rikskänd komiker i byns bygdegård! Inte underligt att folk gått man ur huse.

Premiären gick av stapeln på Fårö i början av 2016 och fortsatte våren 2017 och 2018 igen och nu kommer alltså själva spurten. De nu aktuella orterna ligger i Jämtland, Ångermanland och Härjedalen med turnéstart i mitten av mars 2019.

Det här året firar jag 30 år som ståuppkomiker och därför känns det extra bra att Expeditionen nu får gå i mål med stil. Det har varit ett jätteprojekt som tagit nästan fyra år sammanlagt men kul har vi haft, min tekniker Peter Obbarius och jag. Och vi har fått se Sverige, sanna mina ord.

Engagemanget har varit stort på många orter där lokala föreningar har spridit affischer, fixat till lokalen och sålt kaffe. Vi har känt oss så välkomna. Det värmer mitt eget landsbygdshjärta. Hela Sverige ska leva.

TURNÉPLAN 2019
14 mars, Kaxås Bygdegård
15 mars, Medborgarhuset Hammerdal
16 mars, Strömsund Folkets hus
17 mars, Järpen Bio
21 mars, Markusgården Näsåker
22 mars, Faxen Ramsele
23 mars, Ramvik Folkets hus
24 mars, Husumgården Folkets Hus
04 april, Hägragården Dvärsätt
05 april, Hackås Föreningshus
06 april, Gt Gården Tännäs
07 april, Vemdalsbion, Vemdalen

KONTAKT OCH BOKNING
Tel: 0565-310 21
E-post: info@besterman.nu
Hemsida; https://besterman.nu/