Då och då hittar jag intressanta sajter eller/och tidningar som jag läser med stort intresse eftersom de innehåller mycket av sådana artiklar man själv tycker är viktiga för en själv, för familjen och ibland för hela vida Världen. Häromdagen fann jag tidningen Syre, Sveriges första fristående gröna nyhetsmagasin. De gör tidningar för dig som vill se ett demokratiskt, fritt, solidariskt och hållbart samhälle bortom tillväxtdogmer och arbetslinjer. I Syre får du såväl den postindustriella debatten och fördjupande artiklar som snabba aktuella kommentarer och ett brett nyhetssvep.

Så här beskriver i sin första ledare i Syre, Lennart Fernström – Chefredaktör och ansvarig utgivare för Syre;

CITAT
Syre är en tidning för hela den gröna rörelsen såväl som för den frihetliga. En plats att diskutera hur vi skapar det goda postindustriella samhället, en tidning med de positiva exemplen såväl som de stora problemen och utmaningarna. Vi kommer ge plats för dem som tror på ”gröna jobb” såväl som den goda gröna staten. Men på ledarplats kommer vi tydligt och kompromisslöst att driva frågor som basinkomst, kooperativ, integritet, mänskliga rättigheter, djurrätt, fri invandring och många andra frihetsfrågor. Vi kommer att ta fajten mot alla påbud som begränsar och likriktar oss människor, oavsett om de kommer från staten, kapitalet eller i form av konservativ moral.”
SLUT CITAT

Vilka kraftfulla och beskrivande ord! Bara de gör att man nyfiket kastar sig över första numret. Gör du det med, det finns garanterat något du starkt håller med om eller retar dig på. Kort sagt; Det finns något för alla! Nu är ju Syre en grön tidning men den är ändå inte en miljötidning. Nej, nej, den tar upp mycket mer än så! Man kan även läsa gamla tidningar på webben vilket är suveränt bra för där finns så mycket intressanta artiklar. Vi på hU kommer då och då att citera lite från artiklar vi tycker är extra intressanta och som lite relaterar till vår egen webb, hU.

Läs mer här om Tidningen Syre