Cool Katt. Foto: Isak Pretorius

Utställningen visas den 23 februari – 23 augusti 2019 på Naturhistoriska riksmuseet.
En utställning med storslagna naturbilder – Wildlife Photographer of the Year kommer till Naturhistoriska riksmuseet den 23 februari 2019

Den 23 februari 2019 öppnar den världsberömda utställningen på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. I utställningen visas enastående bilder av djurens fascinerande beteenden, spännande arter och naturens mångfald.

Wildlife Photographer of the Year är det mest prestigefyllda fotoevenemanget i sitt slag och utgör sedan mer än 50 år en global plattform för världens bästa djur – och naturfoton. När tävlingen grundades 1965 lockade den 361 bidrag – idag inkommer nästan 50 000 bidrag från över 90 länder.

– ”Wildlife Photographer of the Year är en utställning som både förmedlar kunskap, perspektiv, skönhet och berättelser. Besökaren får uppleva helt unika möten i naturen. Väldigt vacker, men manar också till eftertanke med starka bilder kring människans agerande i naturen,” berättar Claes Enger, projektledare för utställningen på Naturhistoriska riksmuseet.

Fakta om Wildlife Photographer of the Year
Wildlife Photographer of the Year är en årlig utställning som ägs och produceras av Natural History Museum i London. Den visar det bästa inom naturfotografi och bildjournalistik i vildmarken på en global plattform. Utställningen besöks av miljontals människor världen över. De prisbelönta bilderna belyser naturfotografi som en konstform samtidigt som de utmanar oss att ta itu med de stora frågorna som vår planet står inför.

Fakta om Naturhistoriska riksmuseet
Naturhistoriska riksmuseet är en statlig myndighet och Sveriges största museum. Vi vill öka kunskapen om naturen och inspirera till ansvar för vår värld. Det är därför vi forskar och sprider kunskap och upplevelser. När det leder till fascination och livslångt engagemang har vi lyckats. De naturhistoriska samlingarna innehåller fler än 10 miljoner växter, djur, svampar, miljöprover, mineral och fossil. Samlingarna är grunden för forskning och utställningar där vår ambition är att vara av världsklass. För besökarna finns elva permanenta utställningar och kupolbiografen Cosmonova som visar filmer i världens största filmformat, IMAX.