Foto/Källa; yuyuyaya76/Pixabay 

Resebolaget Världens Resor satsar nu på fler tågresor. I oktober lanserades en resa med chartrat tåg genom Europa som såldes slut rekordsnabbt. Nu lanseras en tågresa hela vägen till Japan.

Intresset för att resa utomlands med tåg har på senare tid ökat explosionsartat. För Världens Resor är det en självklarhet att hålla sig i framkant när det gäller nya och hållbara sätt att resa. I oktober 2018 lanserade resebolaget en tågresa genom Europa i samarbete med Dagens Nyheter. Till följd av att resan blev fullbokad på bara en vecka öppnades en ny, identisk tågresa. I Världens Resors utbud finns sedan tidigare en tågresa till Hongkong och nu lanserar resebolaget en tågresa hela vägen till Japan – en 28 dagar lång upplevelse på räls från Stockholm till Tokyo på den ikoniska Transsibiriska järnvägen över Uralbergen.

Under Den stora tågresan till Japan görs flera stopp i Sibiriens städer och vid Bajkalsjön. I Vladivostok, Rysslands utpost vid Stilla havet, byts tåget tillfälligt ut mot båt till Sydkorea. Färden går vidare till vackra Busan och sedan ännu en båtresa till Fukuoka i Japan. Med superexpresståget Shinkansen, med stopp i Kyoto, avrundas resan i världens största stad Tokyo. Hemresan från Tokyo till Stockholm genomförs, som alla Världens Resors långflyg, med klimatkompensation för CO2-utsläppen.

Världens Resor håller sig i framkant vad gäller hållbara resor och var det första resebolaget som började klimatkompensera för sina långflyg januari 2018. Bolaget värnar om alla sina resmål och vill ta ansvar för att verksamheten inte försämrar för kommande generationer.

 

Om Världens Resor
Världens Resor grundades 2003. Lusten till resandet och nyfikenhet på nya kulturer och platser förde företagets tre grundare samman och fram till idag arbetar vi efter mottot att skapa roliga resor som vi själva vill göra. Idag är vi tretton medarbetare med samma mål men med vitt spridda erfarenheter och kunskap från världens alla hörn. Vi ser fram emot att få arrangera din nästa resa och vårt mål är att den ska bli ditt livs roligaste.