Många av oss älskar att resa. Men det finns så många platser att se, och man har inte alltid tillräckligt med tid eller pengar för att se dem. Men det innebär inte att man inte kan njuta av sin nyfikenhet eller uppleva mer av världen utan att lämna hemmet.

Lyckligtvis gör internet det mer möjligt än någonsin för att människor ska läsa, se och höra om fler internationella destinationer och utländska kulturer än någonsin tidigare. Det finns sätt att resa med hjälp av din bärbara dator eller surfplatta, som sätter dig i en miljö där du kan uppleva sevärdheter, ljud, historia och kultur på andra ställen över hela världen.

Internet förändrade vår vardag
Vår vardag har helt förändrats i och med internet. Saker vi gör online inkluderar till exempel att boka läkarbesök, göra bankärenden, handla, kommunicera med människor i hela världen, söka information och självklart även att underhålla oss. De flesta människor ägnar sig åt någon typ av spel då och då. Det kan vara allt från sudoku till Keno eller Counter-Strike. Just Keno och andra liknande spel där man kan vinna pengar är väldigt populära, i alla åldersgrupper. Det påminner lite om både Lotto och Bingo, men de flesta tror att man måste gå och lämna in en spelkupong för att spela Keno. Så är det inte längre, man kan självklart spela det online på https://www.mrgreen.com/sv/keno, och man har chansen att kamma hem storvinsten med sina turnummer.

Det är dock många fler aspekter av vårt liv som har förändrats av internet. Just hur vi reser och upptäcker andra kulturer och resmål är något som många teknikföretag är intresserade av. Det utvecklas teknik för virtuell och förstärkt verklighet, som gör det möjligt för oss att gå omkring på en destination som om vi vore där – trots att vi är hemma i vardagsrummet. Men det finns enkel teknik man kan använda för att hitta upplevelser runt om i världen, som de flesta redan har tillgång till.

Google Street View och Google Earth
Utforska Googles Street View-samlingar. Se till att du använder Googles webbläsare Chrome, och ge dig ut och utforska kända landmärken och naturliga underverk med vackra 360-graders panoramabilder. Se världen från alla vinklar i detta fantastiska projekt!

I Google Earth kan du också klicka, zooma och utforska olika kartor över världen, inklusive historiska topografiska kartor och bilder från rymden. Om du gillar kartografi, geografi eller vill få en bättre känsla för hur stor världen verkligen är, lek med Google Earth.

UNESCO: s världsarvslista
UNESCO är en FN-byrå som syftar till att bevara och främja världens mest unika kulturarv. På UNESCO:s webbplats finns en lista med över 1000 platser som anses ha ett enastående universellt värde. Många av dessa kulturella platser, såsom Taj Mahal i Indien, har virtuella turer online som gör att du kan se panoramabilder på nära håll, medan du kan läsa allt om dessa fascinerande ställen.

Naturligtvis ersätter det inte erfarenheten av att vara i ett annat land. Men virtuella rundturer blir mer sofistikerade. Det kommer fler verktyg och resurser på nätet som hjälper oss att uppleva världen från våra egna hem – och kanske kommer den här nyheten av nyfikenhet att uppmuntra fler människor att resa.