Alla bilder i detta inlägg; Foto; Isaberg Mountain Resort

Isaberg storsatsar på ny året runt-rodelbana vid berget! Högre fart i backarna året runt med ny rodelbana på Isaberg!

Fler besökare under en större del av året och nya populära aktiviteter har lyft både omsättning och resultat. Nu tas nästa steg i utvecklingen med en rekordartad investering i en rodelbana på berget.

Den projekterade rodelbanan blir en kilometer lång och anläggs tillsammans med en lift vid Norrbacken till en kostnad av 17 miljoner. Sommarrodel är en naturnära fartupplevelse som blivit mycket populärt i Alperna. I Sverige blir denna typ av ”rodel på räls” unik och befäster Isabergs ställning som en av Sveriges största destinationer för naturnära upplevelseaktiviteter.
Isaberg kan ha 150,000 skidgäster en bra vinter.

Sommarsäsongen ligger trots kraftig ökning lite efter på runt 60,000 gäster. Syftet med rodelsatsningen är att lyfta sommarsäsongen ytterligare ett snäpp, men rodelbanan kan köras året runt och blir ett tillskott i utbudet även för vintergästerna.

Det fina med den belysta rodelbanan är mångsidigheten”, säger Louise Söderlund, VD, om satsningen. ”Dels är den mörker och väderokänslig, och kan locka fler gäster under de lite lugnare vår- och höstveckorna, samtidigt som både sommaren och vintern får en spännande aktivitet till. Dessutom passar aktiviteten nästan alla.”

I den tvåsitsiga rodeln kan t ex mormor åka med det treåriga barnbarnet och det fungerar mycket bra för personer med olika funktionshinder att åka med ledsagare. ”Extra kul nu att ännu fler kan få uppleva den glädje av fart och äventyr i härlig natur, som blivit lite av temat för vår utveckling.”, avslutar Louise.

Stiftelsen Isabergstoppen ser positivt på framtiden. En enhällig styrelse sa på senaste mötet Ja till satsningen.
” Isabergs fina utveckling som en viktig del i besöksnäringen och med ett stort besöksantal, påverkar bygden positivt, och samtidigt får vi som själva bor här tillgång till alla roliga aktiviteter” säger Hasse Johansson som är ordförande i stiftelsen. ”Det känns naturligt att utveckla verksamheten och vi ser framemot att kunna ge våra gäster ännu mer roliga upplevelser på Äventyrsberget Isaberg.”

OM Isaberg Mountain Resort
Isaberg Mountain Resort är en sport- och fritidsanläggning med året runt-verksamhet. Vintertid är huvudattraktionen södra Sveriges största skidanläggning, med upp emot 150.000 gästbesök en bra vinter. Sommartid har anläggningen gått från naturnära, ganska stillsam rekreation till ett eldorado av sport- och äventyrsaktiviteter. Till exempel höghöjdsbana, Segway Offroad, hinderbana och till årets säsong äventyrsgolf. I cykelkretsar har Isaberg etablerat sig som ett centrum för Mountainbike i södra Sverige, med en tävlingsklassad SM-bana, teknikleder, skogsleder av olika slag på och runt berget samt cykeluthyrning, kurser, tävlingar och event.

Totalt har Isaberg över 200.000 besökare per år omsätter drygt 60 miljoner och sysselsätter 25 fast anställda samt många säsongsarbetare. En stor del av sommarbesökarna är utländska turister och vintertid är runt hälften danska skidåkare.