Foto; Will Rose

Många har som tradition att möta våren på Tjolöholm under påskhelgen och under fem dagar, 18-22 april, fylls godset av aktiviteter. Den stora påskäggsjakten är en populär utomhusaktivitet för hela familjen, och som förra året lockade runt 6 000 besökare. Med tre olika rundor passar påskäggsjakten för både yngre och äldre barn. Dessutom kan barnen leka i Emils Katthult, träffa slottets tokige väsen Lubberkin, bli ansiktsmålade, åka häst och vagn och mycket mer.

Den stora påskäggsjakten

Påskharen har gömt ett antal ägg runt om på godset. Ta hjälp av kartan för att hitta alla ägg, så väntar en god belöning av påskharen. Nytt för i år är att det finns tre rundor att välja mellan och den längsta rundan passar även äldre barn, ungdomar och vuxna. En annan nyhet är att alla får belöning, även vuxna!

Vi vill erbjuda en aktivitet som passar alla åldrar och där hela familjen har roligt tillsammans, berättar David Dagemark, evenemangschef på Tjolöholms Slott. Påskäggsjakten ger även barn och vuxna möjlighet att komma ut i naturen på ett lekfullt sätt.

Aktiviteter för alla åldrar

Förutom den stora påskäggsjakten händer det mycket annat under påsken. I lekutställningen Emil! kan barnen stoja och leka i Katthultsmiljö. Slottets tokige väsen Lubberkin skojar, spelar och sjunger och får den som vill bli påskkärring eller påskgubbe erbjuds ansiktsmålning. Det finns möjlighet att åka häst och vagn runt godset och se hur slottets ängar sköts på gammalt vis med hästbruk. I slottsträdgården blommar tusentals lökväxter och ger tillfälle att njuta av vårens blomsterprakt.


Foto; Will Rose

På slottet visas utställningen ”Bohemian Luxury – Liberty style at Tjolöholm” och det ges klassiska slottsvisningar och dramatiserade barnvisningar. På påskdagen finns det dessutom möjlighet att följa med på årets första löparguidning, en guidad tur i lugnt joggingtempo ute i naturområdena, ledd av slottets trädgårdsmästare. Alla med förköpt visningsbiljett får dessutom fri entré till på påskfirandet.

Påsk på Tjolöholms Slott drar igång torsdagen den 18 april och pågår till och med måndag den 22 april. Öppettiderna är 10.30-16 varje dag. Inträdesavgiften till påskfirandet är 60 kr för vuxna och 120 kr för barn, inklusive karta för påskäggsjakten och belöning.

Läs mer om påsken här på Tjolöholms Slott!

 

Om Tjolöholms Slott

Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap.

Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods. Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare.

Godset ägs av Stiftelsen Tjolöholm med syfte att bevara och utveckla egendomens natur- och kulturvärden. Varje år gästas godset av omkring 250 000 besökare.

Läs mer på tjoloholm.se