Våren har äntligen gjort sitt intåg och solen börjar värma upp vinterkylan. Vi har en härlig tid framför oss och vad passar bättre än att fira vårens ankomst med roliga aktiviteter och upplevelser? Det finns massor att göra i Malmö under våren!

Upplev en spännande vinprovning

Åk på en spännande resa genom både smakupplevelser och historia genom att gå på vinprovning i Malmö! Denna fantastiska dryck har funnits med oss under stora delar av vår civilisation och har en mycket intressant historia som sträcker sig över tusentals år.

Lär dig mer om vinets komplexitet och historia, eller kom bara för att njuta och upptäcka nya goda viner av hög kvalitet. I en mysig och anrik vinkällare i Grand Hotell samlas alla vinentusiaster för en avslappnad kväll för att fokusera på ett spännande smakäventyr. Ingen förkunskap krävs, alla är välkomna!

Shoppa på Emporia

Fira att våren är här med en ny, fräsch garderob och ny frisyr. Eller varför inte uppdatera dina sportaccessoarer i vår? Emporia är ett fulländat shoppingcenter där 140 butiker är samlade under samma tak.

Här finns allt från små specialiserade butiker till de allra största kedjorna, så oavsett om du vill shoppa det senaste modet eller storhandla dagligvaror för hemmet så hittar du vad du letar efter och mycket mer på Emporia. Intensivt shoppande kan ta på krafterna, så ta gärna en välförtjänt paus i ett av Emporias caféer eller restauranger.

Hipp & Intiman teater


Foto; Johan Sundell

Låt dig slukas av en spännande historia som berättas och spelas av talangfulla skådespelare på Hipp eller Intiman teater. För dig som vill se alla stora uppsättningar så lär du troligtvis trivas allra bäst på Malmö Stadsteaters huvudscen, Hipp.

Om du lockas av en mer intim upplevelse, där du sitter nära skådespelarna i en salong med drygt 200 platser, så är Intiman ett bättre val för dig. I vår kan du förtrollas av spännande föreställningar som Farliga förbindelser och The Grönholm method.

Malmö Live

Känn gåshuden komma krypande när du njuter av ett riktigt bra liveframträdande av någon av artisterna och musikanterna på Malmö Live Konserthus. I vår kan du bland annat lyssna på Lisa Ekdahl & Band, Lukas Graham och Malmö Symfoniorkester.

Förutom musik kan du även se dans och balett, humorföreställningar eller ta med barnen för att låta dem uppleva musikexperiment. Här kan du också äta en god middag på en utav tre restauranger med talangfulla kockar, eller spendera en natt på lyxiga Clarion Hotell & Congress Malmö Live.

Malmö Saluhall

För alla matälskare är ett besök på Malmö Saluhall ett måste. Här får du uppleva en modern matmarknad med torghandel och uteservering med magasinets anor från 1800-talet. Ät en löjligt god pizza bakad av det passionerade gänget från Hedvigsdal och hitta din nya favoritost hos Malmös främsta ostdetektiver Möllans ost, samtidigt som du känner den underbara doften av nybakat bröd från St. Jakobs Stenugnsbageri.

På Malmö Saluhall får du garanterat en fantastisk smakupplevelse! Den 11 maj är det primörfest där du kan uppleva kanske världens bästa kombination – mat, dryck och musik.