Bilden ovan; Grand Samarkand

Är du sugen på att semestra i Växjö i sommar? Det låter inte helt fel! Här är 5 av de bästa aktiviteterna som erbjuds i Växjö!

Elite Stadshotellet Växjö
Du hittar massor av bra hotell i Växjö, men ett av de bästa är Elite Stadshotellet Växjö. Detta centrala hotell är en utmärkt plats att ha som utgångspunkt när man besöker staden, och en upplevelse i sig. Med sina 163 rum har hotellet alla moderna bekvämligheter samtidigt som det håller en klassisk stil, då byggnaden har gamla anor. Personalen är alltid hjälpsam, frukosten är mycket god och en mängd olika typer av rum och paket erbjuds.


Elite Stadshotellet Växjö

Grand Samarkand
Shoppingsugen? Då är Grand Samarkand den perfekta platsen för dig! Med ca. 70 butiker, kaféer och restauranger finns här något för alla. Som ”Smålands mest spännande köpcentrum” kom shoppingcentret på andra plats i tidningen Markets marknadsundersökning ”Sveriges hetaste handelsplatser” år 2015. Så om det är shopping du vill åt när du är i Växjö är det helt klart värt en runda till Grand Samarkand, och självklart finns det ett utbud av restauranger att välja på när du blir hungrig.

Åsnens nationalpark
För naturälskaren är ett besök i Åsnens nationalpark ett måste. Parken bildades så nyligen som mars 2018, och sträcker sig över 1873 hektar, varav 75% är vatten. I detta vatten finns en insjöskärgård som har mer än 1 000 öar och holmar, många nästan orörda av människor. När det gäller djurlivet har du möjlighet att stöta på uttrar, älgar, rådjur, ekorrar, lodjur och havsörnar.

Kommer du hit kan du vandra genom den småländska ädellövskogen, paddla kanot i skärgården eller bara njuta av skymningen medan tystnaden råder vid stranden. Rastplatser där du kan njuta av din fika och ta en toapaus finns att tillgå på vissa platser i parken.

Knock ’em Down nöjescenter
Är det spel och aktiviteter du är ute efter är det till detta nöjescenter du ska ta dig, särskilt om ni är ett gäng som vill göra kul saker tillsammans! Mängder av spel erbjuds, som bowling, boule, shuffleboard, biljard, dart och till och med virtual reality. Med tre barer på de två våningarna är detta den perfekta ”lekplatsen för vuxna”. Restaurangen erbjuder dessutom mat av mycket hög kvalitet, både á la carte och buffé. För de med småttingar erbjuder nöjescentret att anordna barnkalas på söndagar.


Ångaren Thor, Växjö. Foto/Källa; Ingrid Nilsson

Karl-Oskardagarna
Varje år i augusti anordnar staden Karl-Oskardagarna, en av Sveriges bästa stadsfestivaler. 2019 inträffar de här dagarna 16-18 augusti, och här samlas artister, nöjesfält och kultur mitt i centrala Växjö. Kan du välja när du ska besöka Växjö är det de här dagarna du ska boka upp.

Karl-Oskardagarna är en tradition sedan 1984, vilket gör det till en av Sveriges äldsta stadsfester. Här finns allt du kan tänkas vilja uppleva på en festival: svenska toppartister, karuseller och attraktioner och mat från många olika kulturer. En riktig upplevelse, både för familjer och de som reser ensamma. Detta är för många en härlig avslutning på sommaren!