Foto; Miriam Alster

Om knappt en vecka är det dags för John Lundvik att representera Sverige i 2019 års upplaga av Eurovision Song Contest. Idag släpper han sin första EP med namnet ”My Turn”, och offentliggör i samma veva en turné som under hösten 2019 besöker 6 städer i Sverige och Norden – tillsammans med inga mindre än The Mamas! John Lundvik tävlar i Tel Aviv den 16 maj, och biljetterna till turnénsläpps på måndag 13 maj kl 10:00!

John Lundvik är artist och låtskrivare med en rad prestigefulla fjädrar i hatten. Under två raka år har han tagit sig direkt till final i Melodifestivalen – i år vann han hela spektaklet med ”Too Late For Love” (som streamades hela 700 000 gånger på en dag), och 2018 tog han sig direkt till final och säkrade en plats i topp 3-listan med ”My Turn”. Tillsammans har de två singlarna idag streamats över 26 miljoner gånger, och idag släpper John Lundvik äntligen sin debut-EP med titeln ”My Turn”.

Idag står det också klart att John Lundvik, tillsammans med den bejublade gruppen The Mamas, ger sig ut på vägarna under hösten 2019!

– Jag lever verkligen min dröm. Att få följa upp Melodifestivalen och det makalösa Eurovision-äventyret med mer ny musik och en egen turné känns helt fantastiskt! Att få gästa dessa fina städer i Sverige och dessutom få möjlighet att bjuda våra nordiska grannländer på konsert är så spännande. Jag är så stolt och glad över att The Mamas har valt att följa med mig även på denna resa. Teamkänslan vi har är svårslagen och helt ovärderlig! hälsar John Lundvik.

”My Turn” må vara John Lundviks första EP i eget namn, men med sin gedigna erfarenhet som både artist och låtskrivare har han bland annat skrivit musik till både filmer och TV-serier (t ex succéserien ”Empire” och storslamen ”Snabba Cash”) arbetat med en rad både svenska och internationella artister, och fick av prins Daniel uppdraget att, tillsammans med Jörgen Elofsson, skriva bröllopsgåvan till det kungliga bröllopet – låten ”When you tell the world you’re mine”.


Foto; Olov Sotarn Tegby Frisk

I år representerar han Sverige i Eurovision Song Contest, och är också är en del av låtskrivarteamet bakom Englands bidrag ”Bigger than Us”. Med en helt ny EP i bagaget, ett gäng succéartade singlar och med siktet inställt på vinst i Tel Aviv den 16 maj finns det all anledning att fira under hösten.

Höstturnén går av stapeln den 1 oktober på Cirkus i Stockholm och besöker totalt 6 städer i Sverige och Norden.

Turnéplan – John Lundvik Live 2019
1 okt – Cirkus, Stockholm
5 okt – Göteborgs Konserthus
6 okt – Oslo, John Dee (NO)
9 okt – Köpenhamn, Hotel Cecil (DK)
11 okt – Växjö Konserthus
13 okt – Helsingfors, On the Rocks (FI)

Biljetterna till turnén släpps på måndag 13 maj kl 10:00 och säljs via www.blixten.se/john-lundvik.

Följ John Lundvik
Hemsida; http://johnlundvik.se/
Instagram @johnlundvik
Facebook https://www.facebook.com/johnlundvik/

Biljettinformation
Biljetter säljs via blixten.se/john-lundvik samt respektive arrangör.

OBS! Gå alltid via arrangörens eller artistens kanaler för att undvika oseriösa biljettförsäljare.