Foto/Källa; Wai o Tapu Rotorua New Zealand

Äventyrsfyllt land – Nya Zeeland
Äventyrligt, Ja, det tar inte lång stund innan man förstår att man kommit till en av världens främsta länder på att uppfinna adrenlinframkallande aktiviteter.

När man sitter i Sky Towers restaurang ORBIT, som roterar varje timme, får man vara beredd på att det kommer farandes människor längs med fasaden. Det är nämligen så att man kan göra SkyJump ifrån Sky Tower vilket innebär att man med hjälp av linor slänger sig ut från tornet för att sekunder senare landa på marken längst ner.

Andra absolut självklara aktiviteter som lockar många besökare är Bungyjump, fallskärmshoppning, forsränning och jet båt. En annan populär aktivitet som vi ser en växande efterfråga på är dykning. Visste du att Nya Zeeland erbjuder några av världens bästa dykplatser?

Vänligt, i hissen, på gatan – ja överallt där man möter ”kiwis” (lokalbefolkningen kallas så) får man ett leende, ett hej, hur mår du och man känner sig verkligen välkommen överallt.

5 heta trendiga reseupplevelser


Mount Taranaki, en 2 518 meter hög sovande stratovulkan. Foto/Källa; Taranaki Tourism Board

OM bilden ovan; På nordön på Nya Zeeland ligger Mount Taranaki som är en 2 518 meter hög sovande stratovulkan i området Taranaki på Nya Zeelands västkust. Taranaki är det maoriska namnet på berget, som har en ovanlig symmetrisk konisk form. Eftersom berget liknar det japanska berget Fuji så fick detta berg föreställa Fuji i filmen Den Sista Samurajen.

White Island / Vulkanupplevelse – Nya Zeelands mest aktiva vulkan belägen på Nordön. Man når denna med antingen båt eller med helikopter. Vid ankomst blir man tilldelad en syrgasmask och i liten grupp tillsammans med guide kan man sedan gå in i kratern och göra ett studiebesök.

Matamata / Hobbiton – en liten by på Nordön som just nu toppar listan på sevärdheter, varför? Jo för det var här som regissören Peter Jackson fann den perfekta platsen för inspelning av Sagan om ringen filmerna. och det är ett perfekt område. Gröna kullar med små Hobbit-hålor, blänkande damm, The Shire och The Green Dragon (bar).

Tasman Glacier / Glaciärvandring – tänk er att bli avsläppta med helikopter högst upp på Nya Zeelands största glaciär, Tasman Glacier? Därefter bli utrustad med is-skor / snö-skor och bege sig ut på glaciärvandring! Kombinera med en båttur på glaciärsjön. Absolut 5-stjärnig upplevelse!

Fiordland – oändlig naturupplevelse – väckning kl. 6.30 och dags att paddla ut med kajaken i den djupa tysta fjorden till soluppgång, med lekande delfiner som säger god morgon. Känsla! Turen går att kombinera med helikopter + båttur + vandring. Perfekt aktivitet för alla som vill uppleva det genuina Nya Zeeland.

Öar och kobbar – Marlborough Sound – en fantastisk skärgård i norra delen av Sydön. Här väntar precis allt som en skärgård har att bjuda på. Mumsa på musslor och skaldjur. Snorkla och simma med delfiner. Vandra på Queen Charlotte Track, Paddla kajak eller cykla till vingårdarna och smaka goda viner. Ja något för alla finns här att göra. Väl värt ett längre stopp.

Välkommen att uppleva fascinerande Nya Zeeland med Hummingbird Lifestyle Travel