I Linköping erbjuds 131 stycken utbildningsprogram i alla olika typer av inriktningar, och här finns också över 220 fristående kurser. Därför finns det mycket av olika riktningar att ta, vare sig du är estetiskt lagd, brinner för fysik, eller älskar siffror så finns alla möjliga alternativ. Har du fått en plats på universitetet kan det vara bra att snabbt börja titta efter boende. För i Linköping studerar 32.000 studenter och efterfrågan är därför hög. På hemsidor som Bostadshub och Bostadslistan finns ett stort utbud av lägenheter och rum efter alla typer av kriterier.

Förutom att det i Linköping finns mycket studenter och många roliga utbildningar så finns det såklart mycket annat roligt att göra. Gillar du fart och fläkt? Då kanske en wakeboard tur i Stångån är något för dig, eller kör en bil med acceleration från 0-100 km/h på 3,3 sekunder eller ta en lektion i rallykörning. Eller vill du se Linköping uppifrån? Då kanske en trevlig luftballongstur är något för dig.

Eller så är du kanske intresserad av en mer lugn aktivitet att göra i Linköping, och det finns såklart även ett stort utbud av det. Kanske en promenad eller fika i en utav Linköpings trevliga parker? I Linköping finns det många mysiga parker exempelvis Domkyrkoparken, Järnvägsparken, Johannesborgsparken, Gottfridsberg fridhemsparken, Grenadjärparken eller Vallaskogens naturreservat. Här kan du ta en lunch, en joggingtur eller bara ta det lugnt.

Brinner du för arkitektur? Då kanske du ska söka in till arkitektprogrammet, eller iallafall börja med att ta en promenad i Linköping centrum och iaktta någon av de fina byggnaderna. Ta till exempel en titt på Linköpings stadshus, den stora gula byggnaden som är belägen vid domkyrkoplanen och som 1864 stod färdig och användes fram till 1915 som skolbyggnad. I närheten av stadshuset ligger också Linköpings domkyrka, kyrkan invigdes på 1100-talet och är Sveriges näst största kyrka. I centrum ligger också Linköpings Slott, som även det är från 1100-talet. I staden ligger också stadsbiblioteket som är byggdes år 2000, detta på grund av att den tidigare byggnaden 1996 brann ner.

För den mat och dryck intresserade har Linköping flera trevliga restauranger och man kan också ta del av ost- och vinprovningar och matlagningskurser. I staden kan man också åka på häftigt kräftfiske med sina vänner och övernatta i militärtält och laga mat över öppen eld. Kanske vill du bara ta det helt lugnt när du är i Linköping, och göra något avslappnande, då kan du såklart ta in en natt på ett mysigt hotell, ta en massage och bada i en varm pool.

Så vilken person du än är, vare sig du vill börja studera eller är på jakt efter något mysigt, spännande eller trevligt att göra så har Linköping ett stort utbud av olika saker att hitta på efter alla olika typer av behov.