Foto/Källa; Anthony Brolin/Unsplash

Det actionladdade strategispelet Dota 2 (Defence of the Ancients) är ett av världens mest berömda onlinespel. Miljontals spelare världen över sluter samman i olika lag och möter varandra i matcher, som kräver oerhört skickligt samarbete. The International är spelets största turnering och den äger rum en gång om året i olika länder. Den här gången hålls det stora eventet i Shanghai.

Ska du själv spela på The International 2019 gör du rätt i att förbereda dig genom att bekanta dig med Dota 2 och läsa på om lagen och deras tidigare statistik. Det finns gott om tips att ta del av innan du placerar ditt första bet.

Världens största turnering
Årets upplaga av The International äger rum mellan den 15 och den 25 augusti. Denna gången utfärdas kamperna på Shanghais pampiga arena Mercedes-Benz Arena, som rymmer hela 18 000 läktarplatser. Där kommer världens bästa Dota-lag att göra upp om den prestigefyllda mästartiteln. Men de som vinner blir inte bara en titel rikare, de blir också rikligt belönade. Närmare bestämt ligger det hela 18 miljoner dollar i vinstpotten. Årets upplaga av The International blir med andra ord en stor tillställning som många kommer att följa noggrant.

Grupp- och finalspel
Mästerskapet inleds med ett spännande gruppspel som pågår mellan den 15 och den 18 augusti. Här avgörs det vilka sex lag som tar sig vidare till finalerna, där det förhoppningsvis väntar riktiga nagelbitare till matcher. Finalspelen pågår sedan mellan den 20 och den 25 augusti. Under den dag som turneringen har paus, kan man passa på med att upptäcka det ekonomiskt blomstrande Shanghai – Kinas största stad. Den som vill varva sitt besök med andra nöjen är helt klart i goda händer.

Höj spänningen under matcherna
Många som följer The International, och andra stora e-sportturneringar, väljer att höja spänningsmätaren ytterligare genom att betta på matcherna. Betting på e-sport har de senaste åren blivit väldigt etablerat och idag kan man spela på både matchresultat och olika matchhändelser. Inte minst med hjälp av den populära livebetting-formen, som gör det möjligt att placera ens insatser under matchens gång. Även om oddsen ändras i realtid, anser många att det är en fördel att kunna följa stridens hetta och få en förståelse för matchbilden innan man placerar sina insatser. Ett tacksamt system för den som vill spela mer säkert. Med livebetting ökar också möjligheten att lägga mer specifika bet medan matchen pågår. Exempelvis vem som får “first kill” eller vilket lag som förstör nästa torn.

Ja, det kommer att vara en speciell atmosfär på Mercedes-Benz Arena i Shanghai. Den som är intresserad av e-sport och har möjligheten att åka, kan med andra ord unna sig en ordentlig underhållningsresa.