Den elektroniska sporten har blivit en av världens mest populära underhållningsformer. I Sverige är vi väldigt bra på esport och har flera spelare som tävlar bland de absolut bästa. Varje år engagerar vi oss dessutom extra när speleventet Dreamhack Winter äger rum i Jönköping.

Dreamhack grundades på svensk mark 1994 och är idag det största LAN-partyt som finns. Det är alltså dit flest människor kommer för att koppla ihop sina datorer och spela med varandra. Idag turnerar eventet runt i olika länder, men 29 november – 1 december är det dags för nästa drabbning i Sverige.

Uppgradera dina prylar
När man sluter samman med skickliga spelare från hela landet är det bra om ens spelprylar är på topp. Idag går det att köpa riktigt bra tillbehör som den seriösa spelaren kan dra stor nytta av. Allt från en professionell musmatta till ett förstklassigt headset. Men det tenderar att vara dyrt att uppgradera sig, så glöm inte bort att jämföra priser och se var du fyndar dina köp bäst. Exempelvis kan du använda dig av den väletablerade jämförelsesidan Pricerunner, som sammanställer samtliga aktörers priser per särskild produkt. Gör dig redo inför Dreamhack!

Njut av unik atmosfär
Visst älskar man den kittlande känslan av att saker och ting är i rörelse, för att inte nämna gemenskapen, som uppstår på ett häftigt event som Dreamhack. Tusentals digitala enheter kopplas upp och i år räknar man med ungefär 50 000 besökare som alla är där för att njuta av gott sällskap och sporten de älskar.

Ja, stämningen kommer att vara galen. Inte minst under de stora turneringarna som kommer att utspela sig på plats, med spel som Dota 2, FIFA och Counter Strike: Global Offensive.

Upplev cosplay
En typ av performance som är förekommande i spelvärlden är cosplay, som är en förkortning av “costume play”. Det är en älskvärd hobby som har sitt ursprung i Japan och går ut på att man klär ut sig till rollfigurer hämtade från science fiction, fantasy och manga etc.

På Dreamhack får du uppleva flera cosplay-parader, vilket förstärker känslan av att eventet är speciellt för alla inblandade. Ett annat stort event vi upplever cosplay på är Comic Con i Stockholm.

Ja, det finns mycket att se fram emot på Dreamhack Winter 2019; gemenskapen, de avgörande matcherna och maskeraderna är bara några av de saker som gör eventet till ett av esportens största.