Klätterteknik säkrar de dramatiska repmomenten under NIAR Valhalla, ett spektakulärt äventyrsrace som kommer att ta deltagarna på en episk resa från Åre till Ålesund i Norge. Under loppet kommer deltagarna att korsa både fjäll och djupa fjordar. De kommer att paddla, cykla, springa och orientera de 70 milen och möta flera utmanande repmoment.

Racet ställer enormt höga krav på de tävlande och det är inte bara de andra lagen som de kommer att slåss emot i sin kamp att nå målet, utan även sömnbrist och extrem utmattning. Därför är det enormt viktigt att alla moment kan utföras under säkra omständigheter, så att deltagarna inte gör fatala misstag på grund av trötthet.

Pressen på de tävlande är extrem och därför är vår insats extra viktig, då vi ansvarar för att de tävlande utför de repmomenten på ett säkert sätt, berättar Aleksandar Milosevic, som är driftchef på Klätterteknik. Vår uppgift är att se till att både deltagare med liten eller ingen kunskap i klättring och de som lider av extrem trötthet kan utföra repmomenten, utan att utsätta sig för risker.

Aleksandar har lagt ner ett stort arbete inför racet, för att säkerställa att de tävlande får en minnesvärd upplevelse. Han har noggrant planerat varje moment samt gjort riskanalyser och räddningsplaner, allt för att garantera de tävlandes säkerhet.

Vi utför alltid riskanalyser och räddningsplaner vid alla våra arbeten och det här är inget undantag. Vi tar säkerheten på stort allvar och alla arbeten vi utför ska ske under säkra förhållanden. Om olyckan trots allt skulle vara framme har vi alltid en räddningsplan, så att en räddning kan ske på ett tryggt och effektivt sätt, berättar Aleksandar.

De som vill följa Aleksandar och hans team under racet kan göra det på Klättertekniks Instagram www.instagram.com/klatterteknik/ De tävlande lagen kan följas visa live-sändningar varje dag kl. 18.00 på niargames.com


OM Klätterteknik AB
Klätterteknik AB levererar en säker, effektiv och miljövänlig helhetslösning för arbeten där åtkomsten till arbetsplatsen är tidskrävande, kostsam eller svår med traditionella metoder. Vår metod ger minimala eller inga störningar av driften. Behovet av kostsamma och utrymmeskrävande byggställningar försvinner, vilket sparar både tid och pengar. Vi erbjuder utbildningar i bl.a. fallskydd, räddning, ropeaccess och arbete i vindkraftverk (GWO). Klätterteknik AB är certifierade av IRATA, SPRAT och GWO. Vi är rikstäckande med huvudkontor i Stockholm.