Foto/Källa; Ryno Quantz

Denna vecka går startskottet för årets upplaga av Stafesten för UNICEF. Stafetturnén börjar i Stockholm, onsdagen den 21:a och torsdagen den 22:a augusti, med två kvällar fyllda av löpning, teambuilding och härligt picknickhäng efter loppet. Sedan drar turnén vidare till ytterligare sex orter från Luleå i norr till Malmö i söder.

Stafesten för UNICEF är Sveriges största stafett som lockar totalt nära 25 000 löpare, varav över 20 000 i Stockholm. I startlistan finns många företag med kollegor som springer tillsammans, men det är även vanligt att kompisgäng bildar lag.

I Stockholm är evenemangsområdet på natursköna norra Djurgården och starten för lagets första löpare är kl. 17:30. I Stafesten för UNICEF deltar lag om fem personer, där varje person springer en sträcka om fem kilometer. Efter målgång bjuds alla lag på picknick och underhållning. Ett perfekt sätt att knyta närmare band med vänner, kollegor och kunder. Att springa Stafesten bidrar också till UNICEFS arbete med att skapa en bättre värld för alla barn då delar av startavgiften går direkt till UNICEF.

 

– ”Vi är väldigt glada över att Stafesten för UNICEF fortsätter locka så många taggade lag. Det har blivit något av Sveriges största höstkick-off, med mängder av arbetsplatser som tar tillfället i akt att starta hösten med en löparfest. Att vi också tillsammans kan bidra med pengar och uppmärksamhet för att stärka UNICEFs viktiga arbete för världens barn, känns bra och viktigt på riktigt”, säger David Fridell som är marknadschef för arrangören Marathongruppen.

Till onsdagens upplaga finns fortfarande möjlighet att göra en direktanmälan till loppet på plats i informationstältet på evenemangsområdet innan start, medan det är fullt i torsdagens evenemang.
Vill du veta mer om evenemanget? Information finns på Stafesten för UNICEFs hemsida

Marathongruppen är en ideell organisation bildad av friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK. Klubbarna arrangerade Stockholm Marathon för första gången 1979 och sedan dess har verksamheten vuxit kraftigt. Tillsammans med ASICS Stockholm Marathon är Tjejmilen, Vårruset, Stafesten för UNICEF, Stockholm Halvmarathon och Tjurruset de evenemang som lockar flest deltagare. Över 250 000 löpare deltar årligen i klubbarnas evenemang. Marathongruppens uppgift är att arrangera dessa tävlingar. Hela det ekonomiska överskottet evenemangen gör går tillbaka till idrotten.