Foto/Källa; Morgan Norman

I fjol blev det ett kärt återseende för Sarah Dawn Finers älskade vinterkonserter där hon bjuder på en musikupplevelse som inte lämnar någon oberörd. Med sig har hon ett femmannaband bestående av Sveriges främsta musiker. Efter förra årets slutsålda succé, som enbart landade i tre städer, är det nu klart att ”Winter Songs” kommer åka på en omfattande turné i år och landa i tolv städer. Turnén startar den 22 november i Örebro, därefter åker den vidare till ytterligare elva städer, bland annat Jönköping, Uppsala, Gävle, Umeå och Kalmar. Biljetterna släpps den 26 augusti kl. 10:00.

-” Det är en ynnest att kunna göra livekonserter igen! Nu när jag varit ute i sommar och spelat mitt originalmaterial utomhus, så längtar jag efter att få spela mitt vintermaterial igen i dessa fina konsertarenor samt att denna gång infria publikens önskemål och kunna åka till fler städer. Att få sjunga dessa vackra låtar och texter, med detta magiska band, är det bästa jag vet”, hälsar Sarah.

Sarah Dawn Finers vinterkonserter har i flera år varit stora publik- och kritikerfavoriter, men som på grund av sjukdom ställdes in 2016. I fjol gjorde succén comeback med enbart fem exklusiva spelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö, som alla var utsålda.

GP skrev bland annat”Få artister bottnar på samma sätt som Sarah Dawn Finer gör i de känslor hon sjunger om, det finns alltid något mer därunder den sköna rösten och den klockrena fraseringen”och delade ut 4 i betyg.

Nu är det klart att Sarah åker ut på vägarna i år igen, och den här gången till 12 olika städer runt om i Sverige, med turnén ”Winter Songs”.

Kvällen är fylld av originalmusik men även tolkningar varvat med berättelser från Sarahs egna, personliga upplevelser genom åren. De flesta låtar som framförs är hämtade från hennes två klassiska vinterskivor “Vinterland” och “Winterland”.

Med sig har hon Sveriges mest meriterade musiker; Jesper Nordenström (keyboard), Per Lindvall (trummor), Lovisa Samuelsson (keys, sång), Ola Gustafsson (gitarr) och Fredrik Jonsson (bas).

”Winter Songs” startar i Örebro den 22 november på Conventum Kongress och avslutar i Kalmarsalen den 19 december. Däremellan stannar Sarah Dawn Finer till i Jönköping, Varberg, Stockholm, Uppsala, Gävle, Luleå, Umeå, Helsingborg, Malmö och Göteborg.

Turnéplan
22 november – Örebro, Conventum Kongress
23 november – Jönköpings Konserthus
29 november – Varberg, Arena Varberg
30 november – Stockholm Waterfront
1 december – Uppsala, UKK
3 december – Gävle Konserthus
6 december – Luleå, Kulturens hus
7 december – Umeå, Idunteatern
12 december – Helsingborgs Konserthus
13 december – Malmö Live
14 december – Malmö Live
17 december – Göteborg, Rondo
19 december – Kalmar, Kalmarsalen

Facebook facebook.com/SDFOfficial 
Instagram @sdfinerofficial
Twitter @sarahdfiner

Biljettinformation
Biljetterna släpps den 26 augusti kl. 10:00 via Blixten.se

 

Blixten & Co är ett av Sveriges ledande bolag inom live-/underhållningsindustrin.

I Sverige representerar vi ett åttiotal av Sveriges mest framstående artister och arbetar med underhållning inom områden som musik, humor, dans, teater, föreläsningar och konferenciersjobb. Vi producerar konserter, shower, musikaler och teaterföreställningar för både fasta scener och på turné i hela Skandinavien samt levererar exklusiva lösningar till våra exklusiva partners. Vårt partnerskap i All Things Live täcker hela spektrumet från lokala norska akter till svenska musikproduktioner och danska stand-up-evenemang till arenakonserter med internationella artister som The Rolling Stones, Green Day och Eminem.