Foto/Källa; Adege/Pixabay

Den 14 september är det vandringens dag. En dag som är skapad av STF för att få hela Sverige att komma ut och vandra. Dagen infaller alltid den andra lördagen i september, i år 14 september. Under vandringens dag ordnas flera gemensamma aktiviteter runt om i landet, men du kan också välja att vandra på egen hand.
Här kan du se vad som händer i närheten av där du bor!

Båstad Hiking Festival (Inte med i listan ovan för Skåne)
En månad senare har ju ni som gillar att vandra, Båstad Hiking Festival, att se fram emot. Den går den  11 – 13 oktober 2019. Då kan du följa med ut och upptäcka Bjärehalvöns underbart vackra natur tillsammans med kunniga värdar. Man ger sig ut på vandringar med tema mat, äventyr, natur och kultur. Efter en härlig dag ute väntar after-hike och värmande återhämtning.
Läs mer om den vandringen här! (Extern länk till vår systersajt ListitSweden.se)

Vandra med hunden
Upptäck Sveriges vackra fjällvärld till fots genom att vandra med hunden. Upplev naturen på nära håll och njut av stillhet och tystnad. Det går utmärkt att ta med sig hunden på vandring, det är ett perfekt sällskap som varken klagar på skoskav eller dåligt väder. Det finns ett par saker att tänka på innan du beger dig ut på en längre vandring i fjällen med din hund. Det gäller ju förstås även om du vandrar längre sträckor i Sverige någon annan stans än i fjällvärlden.
Läs mer här om att vandra med hunden! (Extern länk till vår systersajt ListitSweden.se)

Nybörjare i vandring?
Är du ganska ny på det här med att vandra och har en miljon frågor om allt mellan leder att vandra på till vad för packning du bör ha med dig ska du kika in på ”Vandringsbloggen” – där hittar du mängder med bra information!

Vandra & motionera mer med ByngyPump stavar!
Själv vandrar jag inte en meter utan mina fina stavar som heter BungyPump Walkathlon. På mina fjällvandringar brukade jag alltid använda stavar. De gav bättre balans och minskade risken för fall när man skulle över några fjällbäckar eller stora älvar. Nu har det ju tillkommit nya sorts stavar också som har inbyggd fjädring i olika styrkor. Namnet på stavarna är alltså ”BungyPump stavar”. Själv använder jag en modell som heter BungyPump Walkathlon med dubbel funktion, både fjädrande och stum stav i ett. Det fjädrande alternativet ger användaren effektiv och skonsam konditions- och styrketräning medan det stumma alternativet passar helt perfekt vid t.ex. vandringar i fjällen, i oländig terräng eller som stöd på halt underlag. Man växlar mellan stum och fjädrande stav på några sekunder. Möjlighet att enkelt och helt utan verktyg byta fjädringsmotstånd, när man vill. Uppgraderingskit med 6 kilos motstånd följer med stavarna utan extra kostnad.

Alla åldrar har nytta och glädje av att träna med stavar. De förbättrar förbränningen med mellan 40 – 70 %! 

BungyPump680
Ju fler vi är tillsammans ju roligare det bli. Foto; BungyPump World

BungyPump verka vara den unika träningsstaven med cirka 20 centimeters inbyggd fjädring. Man kan få stavarna i flera olika modeller med motstånd på mellan 4 och 10 kilo. Man byter enkelt gummibandet inne i staven för ökat motstånd. Du får ut mycket mer av träningspasset än med vanliga gåstavar – starkare kropp, högre förbränning och bättre kondition. Inte nog med att man kan använda stavarna vid vandringar eller om man är ute och löper de fungerar även som styrketräningsredskap både inom- och utomhus. OBS! den här modellen som heter BungyPump Walkathlon, har alltså dubbel funktion, både fjädrande och stum stav i ett! Man kan låsa fjädringen och använda stavar för t ex vandring. Helt suveränt!

BungyPump_Walkathlon800
”BungyPump Walkathlon” med dubbel funktion, både fjädrande och stum stav i ett. Foto; BungyPump World

Mer om BungyPump Walkathlon – med dubbla funktioner

Fjädrande med 4 kilos motstånd och stum stav i ett

Lätt att ta med sig på resan, stavarna kan delas i tre separata delar, max längd 65 cm.Passar till både träning och vandringar. Det fjädrande alternativet ger användaren effektiv och skonsam konditions- och styrketräning medan det stumma alternativet passar helt perfekt vid t.ex. vandringar i fjällen, i oländig terräng eller som stöd på halt underlag. Man växlar mellan stum och fjädrande stav på några sekunder. Möjlighet att enkelt och helt utan verktyg byta fjädringsmotstånd, när man vill. Uppgraderingskit med 6 kilos motstånd följer med stavarna utan extra kostnad.

Fakta BungyPump Walkathlon: Längd: Justerbar 113-155 cm. Grepp: Korkhandtag och handske. Låsning: Flyttbart låssystem för att ändra mellan fjädrande och stum stav. Skaft, övre del: Aluminium 18 mm. Skaft, nedre del: Aluminium 16 mm. Spets: Hårdmetall: Gummifot: Naturgummi. Färg: Grön.

OBS! Det finns förstås fler sorter stavar på BungyPump. BungyPump Walkathlon är min egen favoritstav.
Kolla på https://www.bungypump.se/stavarna så hittar du en beskrivning på alla där.

BungyPump är ett himla nyttigt och roligt sätt att träna både kondition och styrka på och gör även motionsrundan så mycket roligare! Staven lovordas av allt från elitidrottare, motionärer till medicinsk expertis.

BungyPump68002