Royal Caribbean-anställda engagerar sig för att ge nödhjälp och pengar

Oslo den 11 september 2019: Efter den förödande förstörelsen på Bahamas efter orkanen ”Dorian” startar kryssningsföretaget Royal Caribbean (RCL) en stor insamlingskampanj och donerar samtidigt många miljoner för att återuppbygga den karibiska ön. Dessutom bistår man med nödhjälp i form av mat, vatten och andra förnödenheter.

– ”Bahamas har alltid varit mer än bara en destination för oss på Royal Caribbean och för våra gäster. Bahamas och RCL har samarbetat iöver 50 år – ända sedan den norska Wilhelmsen-familjen grundade rederiet och började skicka kryssningsgäster till Karibien. Det är en liten del av Bahamas, Grand Bahama och Abaco, som har påverkats av orkanen och vi lider med alla de drabbade”, säger Geir Kronbæck, nordisk chef på Royal Caribbean.

Han betonar att många av företagets 500 anställda i regionen också har drabbats av katastrofen.

– ”Nu kavlar vi upp ärmarna och hjälper till. Vi har donerat 9 miljoner norska kronor till återuppbyggnaden. Samtidigt har vi lanserat en storskalig insamlingskampanj bland våra cirka 70 000 anställda och alla våra kryssningsgäster. Så mycket som de donerar till orkanens offer, matchar sedan företaget krona för krona. Många kryssningsgäster och anställda har redan bidragit till insamlingen”, förklarar Kronbæck.

Royal Caribbean kommer dessutom att leverera 20 000 måltider varje dag, till de tusentals som har drabbats. För att leverera maten har RCL skickat fartyget Empress of the Seas från Miami till Bahamas. Snart ankommer Navigator of the Seas, Mariner of the Seas och Symphony of the Seas samt flera Celebrity-fartyg till Freeport för att bidra med ännu fler måltider ombord på fartygen.

Vidare har Royal Caribbean även köpt utrymme på ett containerfartyg för att distribuera hjälp till den hårt drabbade befolkningen i Bahamas. Hittills har kryssningsföretaget bland annat distribuerat 47 000 flaskor vatten, 55 400 blöjor, toalettpapper, ficklampor och generatorer. Under de kommande dagarna kommer RCL att ge ännu mer nödhjälp.

– ”Med på fartygen som distribuerar mat är en grupp mat- och logistiksexperter från RCL. De gör allt de kan för att hjälpa. Dessutom är det många anställda i företaget som ställer upp frivilligt”, säger Geir Kronbæck.

RCL erbjuder också kryssningsfartyg från Freeport till huvudstaden Nassau för de som vill evakueras.

– ”Vi kan inte ta bort förödelsen och smärtan från orkanen Dorian. Men vi kan försöka göra situationen lite bättre för alla drabbade i Bahamas”, säger Geir Kronbæck från Royal Caribbean.

Följ länken HÄR för att stödja de drabbade genom att donera ett valfritt belopp. För varje donerad dollar bidrar RCL Cruises med samma belopp (upp till 500 USD per donation).


OM Royal Caribbean Cruises Ltd
Royal Caribbean Cruises Ltd. (RCCL) är ett globalt kryssningsföretag som driver kryssningsrederierna Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Azamara Club Cruises och Pullmantur. Totalt har dessa sex varumärken 47 fartyg i trafik och 12 under konstruktion.