Har du hört talas om ishotellet i Jukkasjärvi tidigare? Om inte så kommer du bli hänförd när du får höra om denna unika plats! Det må ligga så långt norrut som du mer eller mindre kan komma och ligger vid Torneälven, ungefär 2 mil utanför Kiruna. Även om det är en lång väg att åka om du kommer ända från söder, så är detta en upplevelse som är värd varenda minut i resväg.

På det vackra ishotellet finner du helt unika hotellrum – allt byggt i is och snö! Du finner kristallklara statyer och möbler i is som blivit framhackade av helt fantastiska konstnärer som bland annat Alessandro Falca och AnnaSofia Mååg. I varje rum ligger du på en isbädd som är klädd i renskinn. Det är otroligt vackert – helt krispigt och kallt!

– Jukkasjärvi ishotell är över 5 500 kvadrat och är bara byggt från snö och is som kommer från Torne älv.
– Varje år så lagrar hotellet is och snö i en produktionshall så att de kan använda när de behöver konstruera eller bygga på något nytt.
– Isen tas upp i stora block och förvaras kallt, så att det alltid finns material för hotellets kreationer och interiör.
– Hela hotellets konstruktion, väggar och möblemang är helt byggt i is och snö.
– I nära anslutning till hotellet så finner du också Jukkasjärvi Iskyrka . Varje år så vigs det ca 140 par och ca 20 barn döps i kyrkan.
– Du kan också besöka Ishotellets Isbarer där du kan dricka iskalla och goda drinkar i en miljö som gnistrar som kristall, bland de fina is-kreationerna som du kan skåda där inne.

Den perfekta platsen för unika brudpar!

Det är många olika typer av resenärer som besöker ishotellet, allt från barnfamiljer till äldre pensionärer. Bland annat så var det en svensk man som vann jackpotten på verajohn casino och tog med sig hela familjen på ett isigt äventyr som en överraskning! Men några av de mest vanliga besökarna till Ishotellet är par som ska gifta sig.

När det kommer till bröllop på Ishotellet, så är det fullkomligt idylliskt eftersom att paret kan vigas i den vackra iskyrkan och därefter spendera sin bröllopsnatt i ett härligt frostigt hotellrum. Många av de som gifter sig där har sin bröllopsfest på hotellet och alla gäster nattar sedan över. Varje år så är det omkring 140 brudpar som blir vigda i den fina iskyrkan i Jukkasjärvi. Här kan man dessutom gifta sig borgerligt om det är något som man önskar!

Ta en drink i de kalla isbarerna

Ända sedan 1994 så har man dessutom kunnat besöka hotellområdets fantastiska isbarer, där du kan dricka goda iskalla drinkar i en miljö där du omges av vackra is-kreationer. På 90-talet när hotellet skulle göra reklam för sina nya isbarer så fotades bland annat de stora modellerna Kate Moss och Naomi Campbell iförda modekläder från Versace i en isigt vacker miljö – vilket utgjorde ett uppskjut i popularitet för ishotellet. När du beställer drinkar i isbarerna, så är till och med serveringsglasen gjorda av is!