Den kulinariska upplevelsen i fjällen blir än mer innehållsrik i i vinter – många nya smaker på SkiStars skidorter!

Kombinationen skidåkning och mat är som handen i skidhandsken för många skidälskare. Till kommande vinter utökas både antalet restauranger och smakupplevelserna på SkiStars skidorter, en glad nyhet för alla matintresserade gäster. Störst utveckling sker i Åre, där den internationella atmosfären förstärks av kulinariska upplevelser från flera av världens hörn. I Vemdalen blir det bättre grillmöjligheter i skidbackarna och i Sälen flyttar Anders Dahlbom, prisad Nobel och TV-kock, in på Högfjällshotellet. SkiStars skidorter är väl representerade i välrenommerade White Guide, Nordens ledande guidesystem som årligen bedömer runt 800 restauranger.

– ”Åre är en välkänd skidort även på den internationella marknaden och här lever skidåkning och den kulinariska upplevelsen sida vid sida. Det känns kul att vi kan bredda vårt utbud med ett flertal kända krogar och många nya restauranger till kommande vinter”, säger Niclas Sjögren Berg, destinationschef SkiStar Åre.

Åre får inte mindre än tre helt nya restauranger av internationell klass och det kompletterar det redan breda utbudet av allt från närproducerad mat till argentinsk-inspirerade Supper som blir ännu större. Utbudet i Vemdalen, Sälen, Trysil och Hemsedal utökas också med fler restauranger, caféer och grillplatser. Det senaste tillskottet i SkiStar-familjen, St. Johann in Tirol, gör ingen besviken vad gäller kulinariska upplevelser. I skidområdet finns ett 20-tal matställen, mer än antalet liftar. I byn som ligger nära skidbacken finns också ett stort antal fler restauranger och caféer.

– ”Vi har som mål att våra skidorter ska erbjuda något för alla. Det ska finnas en variation av matupplevelser för alla plånböcker. I Vemdalen har vi lagt stor fokus på att öka antalet grillplatser i våra skidområden och även vi får förstärkning på restaurangfronten med nya krögare på Hovde Hotell och på Björnrikegården”, säger Anders Lundqvist, destinationschef för SkiStar i Vemdalen.

HÄR FINNS ALLA MATIGA NYHETER PÅ SKISTARS SKIDORTER;

Sälen – Antal restauranger/caféer: fler än 50 st
Ny restaurang i SkiStar Lodge Experium. Restaurangen Kajsas Fisk, känd från Hötorgshallen i Stockholm, öppnar på SkiStar Lodge Experium. Här serveras allt från klassiska fiskrätter och egna paradrätter, som den världsberömda Fisksoppan.

Högfjällshotellet är vida välkänt för sin höga kvalitet på mat och dryck. Hela 13 restauranger och barer finns att välja bland. Fine dining-restaurangen Onkel Jean får den prisade Nobel och TV-kocken Anders Dahlbom som ansvarig. Anders är tidigare vinnare av Årets kock och har varit ytterst ansvarig för Nobelmiddagen under flera år. Han ha också tävlat med Svenska kocklandslaget och varit med i kockduellen i TV4.

Waynés coffee i Tandådalen får 100 nya sittplatser då hela bottenplanet görs om till restaurang/café

Restaurang Viktors på Sälfjällstorget flyttar in i helt nya lokaler

ICA Tandådalen flyttar in i helt nya och större lokaler vid stora parkeringen vid infarten till Tandådalen

På Hundfjället flyttar Tempo in i helt nya lokaler på ”andra” sidan fjällvägen. Man kommer även inrymma en Italiensk pizzeria, café och bageri

Se Sälens utbud! 

Vemdalen – Antal restauranger/caféer: fler än 30 st

Hovde Hotell får en ny krögare med erfarenheter från Grythyttan, New York och Skottland, vilket också innebär en ny meny på restaurangen. Det kommer finnas ett bra vegetariskt utbud och en spännande blandning av rätter, alltifrån hamburgare till ren där lokala råvaror i både mat och dryck är i fokus.

Grillplatserna i Vemdalen får en uppgradering och totalt 5 nya grillplatser; Klvösjötoppen, Storhogna, Väst på Vemdalsskalet, Björnvallen och Gråhogna i Björnrike

Ny krögare på Björnrikegården

Se Vemdalens utbud! 

Åre – Antal restauranger/caféer: fler än 70 st

Restaurang Boquerian, den populära Stockholms-krogen som erbjuder spanska delikatesser i saluhallsatmosfär, öppnar till vintern

Pinchos, med sitt populära restaurangkoncept, öppnar på torget i Åre. App-restaurangen som erbjuder tapas och smårätter från hela världens kök utvecklar även ett nytt boendekoncept med hotell i anslutning till restaurangen

Supper, nu i större lokaler. Den populära restaurangen Supper med influenser från Latinamerika flyttar in i nya lokaler. Restaurangen, som öppnade 2008 i Åre, flyttar nu in i grannfastigheten Villa Tottebos lokaler. I och med flytten så nästan dubblar Supper sin kapacitet.

APO – Asian Post Office öppnar i Åre. I Suppers gamla lokaler på Parkvägen 3 slår ytterligare en populär Stockholmsrestaurang upp portarna till vintern. APO kommer att servera sina gäster mat och dryck med influenser från det asiatiska köket.

Se Åres utbud! 

Trysil – Antal restauranger/caféer: fler än 30 st

Restaurang Skipaviljongen, belägen i backe 53 i Høyfjellssenterets skidområde, rivs och ersätts med en ny. Den nya restaurangen kommer att heta Restaurant Fjellroa, bli mer än dubbelt så stor och drivas av en ny krögare.

Hemsedal – Antal restauranger/caféer: fler än 20 st

Det nya hotellet FÝRI Resort of Hemsedal(samma ägare som Steam Hotel) beläget i Totteskogen öppnar i december 2019. Totalt 144 hotellrum, restauranger och barer samt samlingslokaler för upp till 460 personer. För de lite mer leksugna finns det en spelavdelning med shuffleboard, biljard och bar.

St. Johann in Tirol – Antal restauranger/caféer: fler än 20 st

I St. Johann finns 17 liftar och lika många restauranger i skidområdet. I byn finns ännu fler restauranger att välja bland.

 

OM Skistar
SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver alpina skidanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St Johann in Tirol i Österrike. Marknadsandelen är i Sverige 50 %, i Norge 30 % och totalt i Skandinavien 41 %. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Verksamheten delas in i två segment; Drift av skidanläggningar och Fastighetsutveckling & exploatering.