För 12 år sedan startade resan med Ystad Saltsjöbad. Ett hotell som då hade en beläggning på knappt 50% men med ambitioner om destination, stamgäster och upplevelser förändrades hotellet snabbt till en resort som i år kan stoltsera med en 98,5% beläggning. Steam Hotel, Hotel Pigalle, Falkenberg Strandbad och MJ’S är några av destinationerna som följde efter. Och nu när 2019 närmar sig sitt slut är det alltså dags för stor öppning av ESS-familjens första resort utanför Sverige – Fýri Resort i Hemsedal, Norge!

2019 året har varit otroligt spännande för ESS och våra fina gäster. Vi har under 12 år skapat upplevelser i Sverige men att i höstas våga ta steget över till Danmark och få ta över fina badhotellet Marienlyst och sen idag öppna dörrarna till vår första resort i Norge, ja vi är ödmjukt glada inför att hårt jäkla arbete resulterar i något så här roligt!”, berättar Jonas Stenberg VD ESS Group.

Fýri Resort är helt nybyggt och stoltserar med ett perfekt ski-in ski-out läge och en specialbyggd lift, 144 rum, en lobby lounge med stor öppen brasa och matbar, shuffle boards, biljard, pingis och playground. Fýri är designat i fyra etager där den stora brasan i den öppna entrén har förhoppningen om att bli en stor insta-favorit. Restaurang LIV signeras välrenommerade Head Chef Niklas Kennheden och MJ’S Frida Nilsson. Och VD för Fýri är Henrik Gyllander som i sin ungdom var en av Sveriges mest våghalsiga freeriders och har i en mer vuxen ålder agerat stor ambassadör och eldsjäl inom den snabbt växande mountainbike-sporten.

Jag flyttar med hela min familj hit till Fýri och Hemsedal. Detta är inget annat än en dröm för oss allihop. Öppningen idag är för mig en resa som startade för många år sedan. Hela mitt härliga team här uppe tar med sig hela ESS erfarenhet i vårt skapande av Skandinaviens första Mountain Boutique Resort! Och tro nu inte att detta bara handlar om skidor. Vi har öppet året runt och till sommaren blir det varma pooler, cykling, vandring och vår skönt pulserande retreat club,” avslutar Henrik Gyllander VD Fýri.

OM

Ess Group verkar inom hotell-, restaurang och konceptutveckling. Ess Group arbetar med att skapa unika mötesplatser som gestaltas av unika karaktärer. Genom vår passion, professionalism och personliga prägel skapar vi lönsamhet och gästupplevelser i världsklass. I Göteborg driver vi idag Luxury Boutiquehotellet Pigalle och Lifestylehotellet Bellora. Söderöver ligger destinationshotellen, Falkenberg Strandbad, Ystad Saltsjöbad och det lilla gourmethotellet Villa Strandvägen. MJ’S hittar du i Malmö och i Västerås har vi öppnat The Steam Hotel i ett 100 år gammalt ångkraftverk. Nästa steg i vår resa är Fýri – Resort of Norway som öppnar idag den 20 december 2019 i Hemsedal samt ett nytt destinationshotell där vi inkluderar företagskontor i Gårda, Göteborg med lansering 2022. ESS Group är även aktiva partners i ett flertal restauranger såsom; Barabicu, Tranquilo, Villa Odinslund, Villa Johanneberg, Port du Soleil, Brasserie Lipp, 8ight samt Spik Studiossom utvecklar inspirerande, personliga koncept inom hotell, restaurang och offentliga miljöer.