Eftersom tiden går så snabbt, kan det vara dags att redan börja planera sportlovet. För vips, så står vi där, när julen är över och har snart en till vecka att fylla med nöjen. Tack och lov, för att i Norden finns så otroligt bra skidorter. Vi behöver inte alls åka långt för att nå branta backar täckta med snö.

nordresor.se kan du boka hela eller delar av din skidsemester. Alltså bara boende, bara resa eller båda. Du kan också boka längdskideäventyr eller lyxiga all inclusive-hotell. Här har vi valt ut några av våra favoritorter att besöka i Sverige och hos våra kära grannar, i Norge.

Geilo
Geilo är en utmärkt skidort för hela familjen. Det ligger mellan Oslo och Bergen och tar inte alldeles för lång tid att köra till – 53 mil från Göteborg och 76 mil från Stockholm.
Här kan ni också kombinera längdskidåkning med “vanlig” skidåkning.  Geilo huserar alla typer av boenden, välj antingen hotell, lägenhet eller stuga. Väljer ni att bo på det familjevänliga hotellet Bardöla Högfjällshotell, så har ni tillgång till pool och bastu – vilket man kan säga är ganska ultimat efter en dag i backarna.

Åre
Har du inte varit i Åre så är det dags nu, Åre är fantastiskt på alla sätt. Vad Åre har – som är speciellt för en så liten skidort, är ett litet centrum. Åk hit hela familjen – skidintresserad eller ej – här finns något för alla. De som inte vill åka skidor hela dagarna, kan bara ta en dag i centrum och promenera runt den fina sjön.

Angående boende i åre så rekommenderar vi att boka en lägenhet i Åre by. Det ligger centralt och lägenheterna är superfina. Andra boenden kan vara ganska dyra eller ligga en bit från backarna.

Stöten
I Sälen ligger denna lilla skidort. Den är lite mindre för den byggdes faktiskt i syfte med att vara till för de lite mer skickliga skidåkarna. Här finns ett ganska stort hotell med bar och restaurang, en matbutik, några stugor och ett lägenhetskomplex. Och så klart ett antal backar – för alla. Det lättaste och de svåraste backarna hittar du här. Stöten har en väldigt känd liten våffelstuga nere på Soltorget. Soltorget som också kallas barnens torg. Det är en plats som alla barn älskar att vara på.

Gaustablikk
Gaustablikk ligger bara 44 mil från Göteborg. Här bör ni också testa de berömda våfflorna men inte nere på något torg inte. Utan uppe på toppen i den 100 år gamla stenhyttan. Denna ort besitter en rik historia. Det finns en by i närheten, Rjukan, som är med på Unescos världsarvslista. Åker ni hit bara måste ni besöka Rjukan. Detta är en ganska stor skidort, många backar och hela 13 liftar. Här, likt Åre, behöver du inte vara en skidfantast. Gaustablikk är omgivet av en fantastisk natur med dussintals promenadstråk.