Höga Kusten Destinationsutveckling blickar tillbaka på förra decenniet med mer än en fördubbling av gästnätter, fler och starkare entreprenörer i Höga Kusten – och ett starkare varumärke än någonsin. Grunden är nu lagd för fortsatt utveckling, en utveckling som vi tillsammans skapar, med entreprenörerna i centrum och den offentliga organisationen som stöttning. Höga Kusten Destinationsutvecklings styrelse har sjösatt en verksamhetsplan med fokus på infrastruktur och tillgänglighet, ökat utbud, strategiska allianser, kompetensutveckling samt strategisk marknadskommunikation. Vi tillför också ett mer konkret hållbarhetstänk i alla våra aktiviteter tillsammans med Region Västernorrland.

En gemensam strategi för år 2030
År 2020 är också året då vår nya strategi mot 2030 ska utformas. Vi ser fram emot en dialog tillsammans med alla som vill vara med att påverka, och startar det nya året med en inspirations- och utbildningsdag för hela näringen den 30 januari med ” En dag med Höga Kusten” på Hotell Hallstaberget, Sollefteå. Hoppas vi ses där och i övriga sammanhang där vi tillsammans kan och ska utveckla besöksnäringen – vilket också höjer livskvaliteten för oss som bor och verkar i Höga Kusten.
Läs mer om “En dag med Höga Kusten” här!

Nya värdefulla kontakter knyts inför framtiden
Under föregående vecka närvarade Höga Kusten på Nederländernas största resemässa, Vakantiebeurs, för att samverka med researrangörer och andra destinationsbolag. Förutom att skapa goda relationer är målet att göra en omvärldsspaning och att få in tillräckligt mycket information för att avgöra om ett deltagande av Höga Kusten är intressant under kommande år.

Stärkta kulturupplevelser i Höga Kusten
Många besökare vill uppleva och lära sig mer om vår kultur och historia i Höga Kusten – vilket också är en del av destinationens varumärkesarbete. Här har vårt kulturarv och våra museum en viktig roll i att attrahera fler besökare, allra helst med tanke på det ökade antalet utländska turister som lägger särskilt stor vikt vid att lära sig mer om våra seder och bruk. I veckan anordnades därför en workshop för att stärka dessa aktörers dialog med våra besökare, främst med inriktning på digitaliseringen och dialogen där.

Årets konsertplats ligger i Höga Kusten
Vi vill säga stort grattis till Fredric Wedin från Verkställande Byrån som under onsdagskvällen fick ta emot den ärofyllda utmärkelsen – Årets Konsertplats 2019. Bland tidigare vinnare finns välkända namn som Liseberg, Dalhalla och Gröna Lunds Tivoli och nu även Naturscen Skuleberget i Höga Kusten! Entreprenörer och föreningar sätter oss på kartan och gör att Höga Kusten blir en ännu trevligare plats att bo och verka på. Läs hela pressmeddelandet här.

 

Planera din vandring i Höga Kusten från din mobil!
Svenska Turistföreningen utsåg i mars 2019 Höga Kusten-leden till en av tolv signaturleder i Sverige. Som ett resultat av utmärkelsen finns nu Höga Kusten-leden tillgänglig på naturkartan.se och i din närmsta appbutik. Naturkartan kan både användas som inspiration inför ditt besök i Höga Kusten och som en guide när du befinner dig på plats längs leden. I den hittar du bland annat information om boende, rastplatser och vatten längs Höga Kusten-ledens 13 etapper. Kika in på naturkartan och planera din vandring i sommar!

Höga Kustens naturkarta laddar du ner gratis via App Store  eller Google Play . Du hittar den även på naturkartan.se

LÄS ÄVEN OM FRILUFTSBYN HÄR PÅ HITTAUPPLEVELSE.SE!