Vi åker ofta på semester för att upptäcka nya saker eller koppla bort vardagens stress.  Avkoppling, upptäckande och nya möten är teman som ofta återkommer då svenskarna summerar semestern och många är de som någon gång har upplevt en romans under sin semester. En romans under semestern kan vara ett spännande äventyr i sig som till och med kan leda vidare och skapa härliga minnen för livet som man som par har med sig. Många ger sig i väg just på Alla Hjärtans dag, romantikens dag!

Några populära resmål för den som både söker avkoppling och upplevelser och kanske en romans är några förslag här.

Paris, Frankrike
Kärlekens stad Paris är ett perfekt resmål för dig som söker en dejt. Bland alla mysiga caféer och restauranger är en romans aldrig långt borta och genom en promenad längs Seine är du är garanterad att stöta på en massa spännande människor.

Lofoten, Norge
För dig som söker en romans och ett riktigt äventyr är Lofoten att rekommendera. Här finns mängder med aktiviteter som garanterar att du kommer uppleva nya möten med såväl människor som natur. Är ni redan ett par, varför inte ta med din livspartner på en mysig jakt efter norrsken eller på en storslagen upptäcktsfärd runt Lofotens magnifika natur?


Bilden ovan från Reine, Lofoten. Foto/Källa; Christer Olsen/Classic Norway Hotels

Amsterdam, Nederländerna
För dig som är aktiv är Amsterdam ett utmärkt resmål eftersom här kan du ta dig nästan överallt genom att cykla då det finns mer än 40 mil av cykelleder. Många Amsterdambor såväl som turister transporterar sig ofta via cykel och för dejting finns ett stort utbud av både mysiga caféer och restauranger.

Venedig, Italien
Många menar att Venedig är världens mest romantiska stad och det var här begreppet Casanova föddes. Här kan man uppleva en romantisk gondoltur genom Venedigs vackra kanaler. I Venedig finns det mängder med restauranger att välja mellan.

Prag, Tjeckien
Upplev vacker arkitektur och njut av god tjeckisk öl eller en lyxig måltid som inte tömmer plånboken. I stadsdelen Holešovice finns både konstmuséer och marknader att besöka. Här finns även de populära nattklubbarna som är värda att besöka.