Påfyllning av snö i Sälen, Vemdalen och Åre – Uppåt 90 cm snö i terrängen inför svenskarnas sportlov!

Senaste veckans rikliga snöfall i Sälen, Vemdalen och Åre har gett oss ett ordentligt snötäcke ovan på lager av stabil kanonsnö. Först ut att testa pisterna under sportlovet är Göteborgsregionen vecka 7. Sedan är det snötörstande Malmö, Uppsala, Linköping och Örebro som står på tur vecka 8. Vecka 9 är det bland annat Västerås och Stockholms tillfälle att njuta av fjälluften.

Bilden ovan; Sälen – Foto; Skidlärare Lisa Larsson

-”I Vemdalen har vi fått nära 30 cm nysnö den senaste veckan och det i kombination med en väderprognos som visar minus 5-10 grader kommande vecka ger fina förutsättningar inför stundande sportlov”, säger Anders Lundqvist, Destinationschef SkiStar Vemdalen.


Sälen – Foto; SkiStar

-”Kontinuerligt snöfall under den senaste veckan har gjort att vi i Åre har ett stadigt snödjup i terrängen på mellan 73 cm upp till nära 90 cm. Prognosen visar nu kyla och under nästa vecka mer påfyllning av snö,” säger Niclas Sjögren Berg, Destinationschef SkiStar Åre.

Snödjupet på SkiStars skidorter har växt kontinuerligt från öppningen i november och mätstickan visar på sina ställen över 120 cm ute i terrängen. Klimatsmarta snösystem i kombination med snöfall har gett sportloven bästa möjliga förutsättningar.

-”Efter ymniga snöfall under flera dygn är hela fjället klätt i vinterskrud. Just nu är det danskarna som spenderar sportlovet hos oss. Snart är det svenskarnas tur med Göteborgsregionen först ut. Det känns extra spännande i år då det finns möjlighet för göteborgare att flyga direkt till oss i Sälen”, säger Jonas Bauer, Destinationschef SkiStar Sälen.

Aktuellt snödjup i terräng 31 januari 2020:

Vemdalsskalet: 75 cm (26 cm de senaste 72 h)

Tandådalen-Hundfjället: 80 cm (28 cm de senaste 72 h)

Åre Björnen: 88 cm (3 cm de senaste 72 h)

Trysil Skihytta: 124 cm (45 cm de senaste 72 h)

Hemsedal: 102 cm (14 cm de senaste 72 h)