Med denna rekordmilda vinter vi har haft i år är det nästan som att våren redan är igång. Fågelkvitter hörs från träden som redan har börjat få knoppar. Så våren är definitivt på väg, även om det är väldigt tidigt. När våren kommer börjar vi automatiskt drömma om och planera för sommaren som närmar sig med stormsteg. Det är ju bara februari än så länge, kanske du tänker, men kom ihåg att tiden går fort så snart solen börjar värma och ljuset kommer tillbaka. Snart är sommaren här och vad passar bättre då än att testa på nya saker. Här kommer förslag på några udda upplevelser du kan testa på i sommar.

Kobingo
En solig sommardag är det perfekt att bege sig ut på landet. På landet finns ju gott om kor och gräs och med det som utgångspunkt har någon klurig person kommit på den geniala idén att kombinera dessa två, till kobingo. Kobingo har snabbt blivit ett populärt sätt att spela bingo här i vårt land. För den som bor på landet är det ett sätt att locka folk till bygden. För den som bor i staden är det ett bra sätt att komma ut på landet. Kobingo går i enkla drag ut på att en ko släpps in i en hage som är uppdelad i ett antal rutor. Varje ruta har ett nummer. Kon får sen gå runt i hagen i godan ro och beta gräs medan alla väntar spänt på var den ska släppa sin första ko-mocka. Den ruta som träffas av ko-mockan är den som vinner. Det är så klart inte tillåtet att försöka locka eller skrämma kon till att gå åt ett särskilt håll.

Populärt med bingo
Att spela bingo har en lång tradition och i nästan varje stad hittar du en bingohall som drivs av den lokala idrottsrörelsen. Bingohallarna är fortfarande populära även om många nu för tiden föredrar att spela online. Eftersom bingo alltid har varit ett socialt spel gör spelbolagen vad de kan för att återskapa känslan av gemenskap även online. Som till exempel en av marknadsledarna, Maria Bingo som erbjuder en chatt där spelarna kan chatta med varandra eller med chattvärdarna mellan spelen.

Ge dig ut på geocaching
Varför inte testa på geocaching i sommar? Det är ett utmärkt sätt att komma ut i naturen och samtidigt få motion. Geocaching är en form av världsomspännande rörelse av människor som tycker om att vara aktiva. Det är helt enkelt en modern form av skattjakt. Med hjälp av en GPS ska du leta reda på gömda skatter, eller cacher som de också kallas. Det kan vara en liten burk med ett budskap eller någonting litet i. När du hittar den loggar du det både i själva cachen och på geocaching.com. Det här är en aktivitet som passar alla åldrar. Du behöver inte vara vältränad utan många av cacherna ligger gömda på ställen som är lättillgängliga.

Åk skidor på Midsommar
Det låter ganska galet, eller hur, att ge sig ut på skidor mitt i sommaren. Större delen av Sverige har vid den årstiden värme och full sommar. Men det finns faktiskt platser här i vårt avlånga land där snön ligger kvar ända fram till Midsommar. Och då menar vi inte bara på de glaciärer som faktiskt finns i Sverige. Riksgränsen är vår nordligaste skidort och här avslutas skidsäsongen med att åka slalom ner för backen i midnattssolens sken. Garanterat är denna aktivitet exotisk inte bara för utländska turister utan även för de svenskar som är vana att fira Midsommar på ett lite annat sätt. Ta tåget upp så får du under resans gång uppleva en stor del av den fantastiska svenska fjällvärlden.