I Sverige blomstrar det av vackra trädgårdar som bara väntar på att upptäckas av dig. Finns det egentligen mycket annat som är härligare än att lugnt strosa omkring i en härligt vacker trädgård? Många städer har sina egna botaniska trädgårdar. Särskilt trädgårdarna i Lund, Visby och landets äldsta botaniska trädgård i Uppsala är otroligt vackra och väl värda ett besök. I en botanisk trädgård hittar du växter från olika delar av jorden. Några andra vackra trädgårdar att besöka i Sverige är Rosendals Trädgård i Stockholm, Mandelmanns Trädgårdar utanför Simrishamn och enastående Sofiero Slott och Slottsträdgård som är belägen utanför Helsingborg.

Skötselråd för dina växter
Vid besök i en vacker trädgård är det lätt hänt att själv bli inspirerad att börja odla mer. Kanske har du en egen trädgård, en kolonilott eller balkonglådor som fungerar perfekt för entusiasten som vill utveckla sina gröna fingrar. Det finns gott om tips på nätet gällande vad du kan göra för att komma igång med din hemmaodling. Du kan få mer information om exempelvis om jord, vattning och placering. Sen gäller det att kolla till sina växter ofta och se om de verkar behöva vattnas. Läs på ordentligt om dina växter för att lära dig mer och för att få en sprakande trädgård.

Trädgårdar på resan
Att besöka en trädgård är en mycket harmonisk upplevelse. Här kan du ha picknick, upptäcka nya favoritväxter eller öva på dina fotofärdigheter. För den trädgårdsintresserade som vill resa och se riktigt häftiga trädgårdar finns den lärorika Kew Gardens (tidigare The Royal Botanic Gardens) i London, världens största blomsterlökspark Keukenhof (med 100 olika sorters tulpaner) i Holland eller klassikern Monets trädgård i franska Normandie. Att lägga in ett besök i en trädgård blir ett utmärkt stopp på resan för att koppla av och uppleva naturen på nära håll. I bästa fall kommer du hem utvilad och med ny inspiration till egna odlingar.