De sexton allsvenska klubbarna tränar för fullt för att hålla sig i toppform inför kommande säsong. Runt om i Sverige finns det några destinationer med träningsanläggningar som kanske lockar den fotbollsintresserade lite extra. Här är fem av de största lagens träningsanläggningar, spelare och tränare som är kul för den fotbollsintresserade att ha koll på.

Djurgårdens IF
Djurgården IF har spelat i Allsvenskan imponerande 64 säsonger, och vunnit den hela åtta gånger. Kvalitén på träningen, som just nu leds av Olof Mellberg, ligger med det sagt på mycket hög nivå. Klubben kör alla sina träningar på Kaknäs IP, som är en av de större träningsanläggningarna för fotboll i landet. Här finns två fullskaliga fotbollsplaner, en av gräs och en av konstgräs. Träningarna är i regel öppna för allmänheten, om inget annat anges.

Malmö FF
Malmö FF är av många favorittippade inför Allsvenskan, och just nu pågår träningarna för fullt. För att spana in lagets träningar behöver du bege dig till Skånes metropol, Malmö, som bjussar på både kultur, shopping och inte minst – fotboll. Det är vid Malmö IP som träningarna äger rum och det med tränaren Marcus Lantz i spetsen. Träning sker nästan varje dag för laget som utgörs av bland andra Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Eric Larsson, Anel Ahmedhodžić och Bonke Innocent.

Hammarby IF
Hammarby IF har historiskt sett presterat bra i Allsvenskan, något som förväntas hålla i sig även 2020. Laget tränar på Årsta IP i Stockholmsområdet, under ledning av tränaren Stefan Billborg. Hammarby IF är ett av de lag som är favorittippade när det gäller betting på allsvenskan, något som förstärks av det faktum att den svenska fotbollslegenden Zlatan framöver kan bli aktuell i klubben. Under våren har Ibrahimovic tränat tillsammans med klubben på Årsta IP, och ska man tro rykten så förväntas han skriva på inför kommande säsong. Har du vägarna förbi Årsta IP så kan du alltså få syn på Sveriges i särklass mest framgångsrika fotbollsspelare genom tiderna.


IFK Göteborg
En av Göteborgs allra största klubbar stavas IFK Göteborg. Klubben håller spelare som Tom Amos, Rasmus Wikström, Adli Titi, Sargan Abraham och Emil Holm. Tränare är Poya Asbaghi. IFK Göteborg har sin samlingsplats och träningsanläggning vid Kamratgården, som ligger i Delsjöområdets naturreservat. Klubben har förmodligen den mest natursköna träningsanläggningen i Allsvenskan. Förutom en härlig fotbollskultur erbjuder Göteborg som bekant på goa och glada människor samt ett stort utbud av trevliga hotell och restauranger.

Varberg Bois
Varberg Bois tränas av Joakim Persson och har på senare år presterat mycket bra i Allsvenskan. Träningarna sker strax utanför stan på Påskbergvallens planer. För den nyfikna finns lagets träningschema uppladdat online. Varberg är en relativt liten stad, men har mycket att erbjuda, inte minst på sommaren. Belägen vid havet finns det gott om restauranger och små butiker. Dessutom finns det möjlighet att campa nära vattnet, och tillgång till att kolla på fotbollsträningar förstås.
Har du vägarna förbi så kan du använda denna guide till de allsvenska lagens träningsanläggningar runt om i landet. Det blir spännande att följa träningarna inför Allsvenskans kommande säsong.