Sommaren är äntligen här och med det fina vädret kommer också möjligheten att strunta i skärmarna och låta oss njuta helt i naturen. En av sommarens älskade aktiviteter är camping, det finns inget som känslan när man kommer iväg några dagar och helt enkelt kan njuta av livet utomhus med vänner och familj.

I sommar så kan man istället för att ladda upp kemiska sprayer och salvor för en campingtur, så kan du prova något annat. Tro det eller ej, en campare vänder sig till något nytt för att hantera vanliga campingplågor – CBD-olja! Det finns många skäl till att naturentusiaster ser till att packa ner CBD-oljan till denna campingsäsong. Men få det bara från EU eller lokala tillverkare som cibdol.se.

Insektsbett
Att stöta på insekter är i stort sett garanterat när du är på en campingtur. Oavsett om det är myggor, svartflugor, spindlar eller myror så är chansen väldigt hög att campare kommer att uppleva ett insektsbett vid en tidpunkt under sin resa. En CBD-salva eller spray kan lindra inflammation och fruktade klåda från en insekt, vilket kan låta dig fokusera på att ha kul istället för att gå runt och klia.

Träningsvärk i musklerna
Camping är fysiskt intensivt; det är fiske, vandring, sätta upp läger, paddling eller bara simma runt och människor kan uppleva muskelsmärta. Att applicera CBD-olja på ömma muskler hjälper till att läka och lindrar smärta. Det kan också användas för att underlätta smärta från blåsor och ömma fötter.

Bättre sömn
Enbart all frisk luft och träning från campandet kommer att hjälpa din sömn, men den obekväma terrängen och det okända ljud kan göra det svårt att somna. Även om CBD inte har samma lugnande effekt som den väldigt närsläktade cannabinoid THC, så har den en avslappnande effekt som kan göra det lättare att slappna av – något som är viktigt när man försöker sova.

Brännskador
Oavsett om det kommer från för mycket sol eller en lägereldolycka, förr eller senare upplever campare vanligtvis en brännskada av något slag. CBD kan hjälpa till att lugna sveda av brännskador samt minska inflammation och nå en snabbare läkning.

Rivsår och skrapsår
CBD har visat sig ha antibakteriella egenskaper vilket innebär att det kan hjälpa till med irriterande rivsår och skrapsår som går hand i hand med att campa. Oljan kommer att hjälpa mot det öppna såret, samt adressera inflammation och förhindra infektioner.

Förbättra ditt humör
Semestern är sällan lika avslappnande som vi hoppats på, det gäller det samma för camping. En dos CBD i ditt morgonkaffe kan öka energin, ha en lugnande effekt och kan minska ångest. Oavsett vad du har framför dig så kan CBD hjälpa dig att nå framgång på en viktig dag.

Camping är en fantastisk möjlighet att koppla av och ladda batterierna, alla kan dra nytta av lite tid utomhus. En semester i naturen kan verkligen hjälpa människor att koppla ifrån omvärlden i några dagar och njuta av de vackra som naturen har att erbjuda. Camping har sina nackdelar, som insektsbett och ömma muskler, men som tur är så är det inget som lite CBD inte klarar av.