Den 26 juni öppnade Åre sommarsäsongen. Fokus är olika former av aktiv svemester i fjällmiljö som cykling, vandring, löpning och en mängd andra aktivitetsfyllda upplevelser. Flera cykelnyheter för både nybörjare och den mer avancerade åkaren presenteras i Åre Bike Park, Skandinaviens största arena för downhill- och crosscountry cykling.

– ”Det känns riktigt bra att öppna upp anläggningen igen och möjliggöra oändliga rekreationsmöjligheter som ger bra förutsättningar att hålla avstånd och samtidigt kunna presentera flera spännande cykelnyheter. Bike Parken är uppdelad i två olika arenor, Åre downhill arena som ligger i centrala Åre och Åre XC (crosscountry) arena som ligger i Björnen, i arenan finns också pumptracks och cykelramper. Utöver cykling erbjuder Åre bland annat löpning, vandring, fiske, zip line, skärmflyg samt bad och andra vattensporter – aktiviteter som passar både äventyrare och familjer med barn och ungdomar i olika åldrar”, säger Niclas Sjögren Berg, Destinationschef SkiStar Åre.
info

Liftarna VM 6:an, Hummeln, VM 8:an och Gondolen är öppna dagligen kl.10-16.

Nyheter Åre Bike Park

  • -Ny blå XC led ”Stubinen” i Björnen
  • -Ny grön pumptrail i Björnen
  • -Ny pumptrack i Björnen
  • -Ny Skillarea i Björnen
  • -4 st nya rastplatser längs med XC lederna i Björnen
  • -Ny Skillarea på VM platån i hjärtat av Åre Bike park
  • -Ny blå DH hoppled ”Cobra” i Åre Bike park, invigdes i slutet av förra säsongen
    info

Det här hittar du i Åre i sommar:

Cykling; downhill, crosscountry, pumptracks, cykelramper

Vandring; både för äventyrare och för familjer med barn och ungdomar i alla åldrar. Här finns möjlighet att passera vattenfall och porlande fjällbäckar.

Löpning; spring långt, uppför, nedför eller bara njut av Åres magiska vyer

Vattensporter; forsränning, kajak, riverboard, fiske

Övrigt
Golf, Zip Line, skärmflyg, Mountaincart

Relaterade länkar
Öppettider
Sommarens aktiviteter i Åre