Efter succén kring the edible country 2019 kommer Värmland inför sommaren öppna världens största gourmetrestaurang igen men nu på två nya platser. 2019 lanserade Visit Värmland tillsammans med Visit Sweden och 13 andra regioner kampanjen The Edible country där Sverige öppnade upp till världens största gourmetrestaurang.

Foto; Tommy Pedersen – Klicka för större format!

I fjol stod Värmlands bord på Brattforsheden och lockade besökare från hela världen, inför sommaren öppnar vi upp för bokning igen men nu på två nya platser. Det ena bordet står vattennära vid Sävsjön, 10 minuter från Borgvik, och det andra bordet är placerat i en skogsglänta i Sunne. I sommar kommer de utländska besökarna att av förklarliga skäl att vara begränsade, så inriktningen kommer i under sommaren i första hand rikta sig mot värmestrande värmlänningar och svenska besökare.

Konceptet i Värmland har utökats och består nu av två bokningsbara bord som tillsammans med de lokala entreprenörerna Kungskvarnen i Borgvik och Selma Spa erbjuder olika måltidsupplevelser för gästen att ta del av. Varje bord har plats för maximalt 12 gäster, och bokningarna kommer att hanteras utifrån att det ska vara en trygg och smittsäker aktivitet att delta på för deltagarna.

Viljan att aktivera sig i naturen är större än någonsin samtidigt som intresset för måltidsturism ökar. The Edible Country är en spännande möjlighet att under lättillgängliga former upptäcka nya platser, nya råvaror och laga mat tillsammans mitt ute i den värmländska naturen. Våra bokningsbara bord gör det enkelt att få en trygg och säker måltidsupplevelse med den nivå av service man själv önskar eller utifrån ett färdigt koncept. Upplevelsen är mycket smakfullt förpackat, samtidigt som man kan hitta nya smultronställen som man kanske inte tidigare besökt – eller varför inte återupptäcka! Säger Mia Landin, vd på Visit Värmland.

Vid bokning av plats vid ett av borden ingår ett cooking-kit som innehåller alla nödvändiga verktyg för att förbereda en utomhusmåltid. Det kommer även att finnas möjlighet att boka till fler tjänster, till exempel din egen personliga guide eller kock, eller en korg med ingredienser för att laga recept utomhus på plats vid bordet. Konceptet utvecklar entreprenören själv med olika arrangemang kring borden, som varierar beroende på säsong eller vart borden placeras.

De värmländska handgjorda träborden är en grund för att skapa olika bokningsbara upplevelser kring måltidsturism i naturen. Där vi hoppas kunna locka besökare som är på ”värmester” likväl som på svemester.

Bordet i Sälglunden vid Selma Spa är en del av deras nya utomhuskoncept kallat ”Skogseffekten”, en komplett upplevelse som även innefattar vandring, skogsfloating och skogsbad.

Samarbetet kring The Edible Country gifter sig fint med övriga aktiviteter kopplade till skog och natur som vi lanserar under 2020 med arbetsnamnet ”skogseffekten”. Bordet är placerat i nära anslutning till Selma Spa, i Sälglunden, en vacker glänta. Att boka bord här är mer än bara en härlig matupplevelse, det är också en investering i dig själv! säger Anders Pertun vd på Selma Spa.

I en mysig skogsslänt med utsikt över vackra Sävsjön finns bordet som Kungskvarnen i Borgvik förfogar över. Utöver en annorlunda måltidsupplevelse i vacker natur, erbjuds i anslutning till platsen trevliga aktiviteter såsom vandring på Sävsjöleden, fiske och paddling.

Bordet kommer att finnas på en fantastisk plats vid Sävsjön med fina bad och fiskemöjligheter, inte långt från Borgvik. Vi kan plocka ihop och erbjuda olika paket. Från kaffe och bullar i all enkelhet, till en trerätters med lokalt producerade råvaror tillagade på plats av vår guide/kock, berättar Anki Lundsten från Kungskvarnen i Borgvik.

Relaterade länkar
The Edible Country
visitvarmland.com

OM Visit Värmland
Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla den värmländska besöksnäringen.