Fotbollsresor har kommit att bli en mycket populär form av resande för den fotbollsintresserade upptäckaren, och idag är utbudet enorm – inte minst inom Europa. Låt oss guida dig till fem intressanta destinationer för fotbollsresan.

Tapas och fotboll i Barcelona
Barcelona lockar varje år mängder av turister från världens alla hörn. Här finns smakrik tapas, ett levande uteliv, otrolig arkitektur och fotboll av världsklass. Fotbollsarenan Camp Nou är den största i Europa och således en upplevelse för sig. Här huserar Spaniens stolthet Barcelona FC för att spela sina hemmamatcher och arenan ta en publik på upp till 100 000 personer.
Smidigt nog ligger Camp Nou centralt, bara fem kilometer från centrala Barcelona. På så vis blir det enkelt att kombinera matcherna med andra sevärdheter i staden.

Manchester med två engelska topplag
Manchester ligger i nordvästra delen av England och är kanske mest känd för sina två mycket framgångsrika fotbollslag – Manchester United och Manchester City. De båda lagen slåss varje år i olika derbymatcher samt förstås om Premier League-titeln, något som engagerar fansen på arenan och för betting på matcherna i premier league. Manchester City har chansen 33/1 att gå obesegrade i Premier League 2020-21, efter att ha kvalat till Champions League i år som tvåa i Englands toppliga. Se till att tajma in din vistelse med några av de större matcherna, förslagsvis under säsongen för just Premier League.

Välkända spelare på Paris fotbollsarenor
Kärlekens stad bjuder inte bara in till baguette, ost, vin och Eiffeltornet – nej, även fotbollsupplevelser väntar i Paris. Paris Saint-Germain FC är en storklubb inom den franska fotbollen och spelar matcher runt om i Europa, inte minst i Champions League. På hemmaarenan Parc de Princes är chanserna goda att se laget som håller spelare som Neymar Jr och Thiago Silva.
Arenan Parc de Princes ligger belägen fyra kilometer från Eiffeltornet. Det finns gott om transportmöjligheter där både buss, tåg och taxi finns att välja mellan.

Italienska derbymatcher i underbara Rom

Italien är ett underbart land att upptäcka på alla de sätt. Antika byggnader, en fantastisk matkultur, shopping och fina vyer är bara några italienska guldkorn att nämna. Och fotbollen – förstås. SS Lazio och AS Roma är landets ledande fotbollslag och de både hålls i huvudstaden. Att uppleva italiensk a-lagsfotboll i Rom är därför ett måste för den fotbollsintresserade. Ett tips är att kolla upp när lagen spelar derby, för att ha chans att ta del av riktiga rysare till hemmamatcher på Stadio Olimpico.

Spansk toppfotboll i Madrid
Madrid är det perfekta resmålet för en fotbollsweekend, som är hemstad åt både Atlético Madrid och Real Madrid. I klubbarna figurerar gigantiska namn inom fotbollshistoria, och lagen har otroliga meriter i internationella sammanhang. Har du tid borde du besöka både Vicente Calderón (Atlético Madrids hemmaarena) och Estadio Santiago Bernabéu (Real Madrids hemmaarena). Båda arenorna är femstjärniga och åtråvärda i fotbollssammanhang. Förutom att uppleva matcher, kan du även anmäla dig till en guidad tur på arenorna.
Med förhoppningen att du hittat inspiration inför din fotbollsresa i Europa knyter vi nu ihop säcken. Trevlig resa!