Semestern är över för de flesta, men det är inte för sent att nyttja de sista solstrålarna och ge sig iväg på en mysig hösthelg med nära och kära. I Dalarna finns bekvämt boende, genuina matupplevelser och rik natur. Många av de mest populära besöksmålen håller fortfarande öppet och det finns gott om utrymme för att hålla avstånd.
Fotograf/Källa; Tobbe Nilsson/Visit Dalarna

Visit Dalarna listar 5 måsten under september

1. Checka in på gemytligt hotell

Anrikt, naturnära eller i city? Oavsett vilken typ av hotell som lockar är det enkelt att hitta ett vinnande alternativ i Dalarna. I Tällberg ligger exempelvis det anrika familjehotellet Åkerblads och i Borlänge finns nyrenoverade First Hotel Brage. Moskogen i Leksand och genuina Mora Hotell är två trevliga tips på utgångspunkter för helgens utflykter.

Se utbudet här  (Länken öppnas i ett nytt fönster)

2. Hitta lokala delikatesser

Det finns en mängd delikatesser som förknippas med Dalarna; inte minst goda ostar, strutsglass och knäckebröd. Taste of Dalarna (Länken öppnas i ett nytt fönster) är den ultimata guiden till den lokala maten. Helgen 4–6 september arrangeras Skördefest i södra Dalarna och evenemanget Mat runt Siljan.

Fotograf/Källa; Patrik Persson

Tre goda stopp på smakresan (Länken öppnas i ett nytt fönster)

3. Upplev Dalarna till fots

Välkomna höstfärgerna ute i dalafjällen eller vandra närmare centrum på lättillgängliga kulturstigar. Oavsett nivå finns en stor mängd vandringsupplevelser att välja och vraka bland.

Till guiden om vandring i Dalarna (Länken öppnas i ett nytt fönster)

4. Samla stopp på Kulturresan

Trots att hösten nalkas har flera av stoppen som utgör Kulturresan i Dalarna (Länken öppnas i ett nytt fönster) fortfarande öppet för säsongen. Ta en guidad tur genom konstnärsparet Karin och Carl Larssons inspirerande hem i Sundborn, eller varför inte ett fantasieggande besök på Munthes Hildasholm?

Ta del av Kulturresan (Länken öppnas i ett nytt fönster)

5. Paddla i fors – eller längs stilla vatten

Lockar vattnet? Under september månad arrangerar Far Away Adventures i Dala-Floda paddlingskurser. På ett flertal platser i Dalarna finns dessutom kajaker och kanoter att låna för att uppleva den vackra, stärkande hösten.

Läs mer om paddling i Dalarna (Länken öppnas i ett nytt fönster)

Fler tips väntar på HÄR! (Länken öppnas i ett nytt fönster)