Indiska tar det stora konstprojektet The Umbrella Project till Sverige. En underbart färgglad himmel av paraplyer pryder nu Drottninggatan i Stockholm. Tanken bakom projektet är att inspirera människor, sätta färg på tillvaron och sprida glädje vilket överensstämmer med Indiskas vision som är att inspirera människor i vardagen.

Bilden ovan;  The Umbrella Project x Indiska på Drottninggatan i Stockholm. Foto: Magnus Ragnvid

Genom utställningen hoppas Indiska kunna bidra till att få Stockholms stadskärna levande igen efter en lång och svår period för besöksnäringen till följderna av coronapandemin.

The Umbrella projekt startade som en konstinstallation under en festival i staden Águeda, Portugal år 2012. Den vackra himlen av tusentals färgglada paraplyer blev en stor succé och har sedan dess turnerat jorden runt i städer som Miami, Bordeaux och Paris. Indiska har i över ett år haft dialog med Impact Plan, som är initiativtagarna till Umbrella Project. Det har funnits en stark gemensam vilja att ta utställningen till Sverige och en samsyn kring att människor behöver inspireras och liva upp sin vardag. Coronapandemin kom dock emellan. Efter en mycket tung vår där pandemin har legat som ett dystert täcke över egentligen allt som skett under 2020 så är vi nu äntligen redo att lansera installationen i Stockholm.

Bilden ovan  från tidigare installation i Águeda Portugal. Foto: Impact Plan 

-”Indiskas uppgift är att inspirera människor i vardagen. Vanligtvis gör vi det genom att våra kunder hittar en produkt hos oss som kan liva upp deras hem eller outfit, men nu vill vi inspirera en hel stad ur ett större perspektiv och väcka Stockholm till liv igen efter en tuff tid”, säger Karin Lindahl, vd Indiska.

Indiska står som ansvarig och finansiär av projektet, men ett flertal aktörer inom Stockholm stad (Visit Stockholm, City i samverkan, fastighetsägare m.fl.) har bidragit till att utställningen ska kunna bli verklighet.

-”Vi tror att flera aktörer måste gå ihop för att göra skillnad. Att vi skapar levande städer är viktigt inte bara för enskilda företagare utan även för samhället i stort då det bidrar till turism, jobbtillfällen och inte minst välmående hos medborgarna. I det här fallet är det verkligen en gemensam kraftsamling från flera olika aktörer som har bidragit till att få utställningen på plats”, fortsätter Karin.

Installationen kommer att hänga på Drottninggatan i Stockholm 25 sep – 31 okt.
(Sträckan: Mäster Samuelsgatan – Gamla Brogatan)

OM Indiska

Indiska (Länken öppnas i nytt fönster)  är ett svenskt livsstilsföretag etablerad 1901 som erbjuder mode och inredning i en unik mix av det färgstarka Indiska arvet och den skandinaviska enkelheten. Indiska har idag 75 st butiker i Sverige, Norge, Finland, Island och Tyskland samt en Shop Online