Som mest kan det bo 45 gäster här. Avsaknaden av stad, lokal service och inresor som löper omlott har gjort Lost Villa på ön Hvar i Kroatien till den perfekta destinationen när resenärer behöver hålla social distans.

Bilden ovan. Ön Hvar, Kroatien. Foto/Källa; Barbaragnelson/Pixabay

-”När vi släppte bokningarna för 2021 nu i september märkte vi en tydlig ökning av resenärer som uppskattar hur långt bort från allt Lost Villa ligger. Det är absolut en effekt av pandemin”, berättar Per Selander vd för Fitness Travel som driver Lost Villa.
En timme till närmsta stad

Lost Villa ligger längs milslånga grusvägar utmed vattnet. Hit anländer alla 45 gäster under en och samma dag och lämnar samtidigt en vecka senare. Resenärerna bor i lägenheter i små hus och träffar bara varandra under veckan på plats.


Bilden ovan. Hvar, Kroatien. Foto/Källa; Dieter G/Pixabay

-”Här är det nästan omöjligt att träffa en annan människa än de som redan bor med oss”, förklarar Per Selander.

All el från solenergi
Att Lost Villa ligger utanför områden som omfattas av öns infrastruktur har också främjat uppbyggnaden av en hållbar energiförsörjning. Tack vare det solsäkra klimatet har destinationen kunnat göra sig självförsörjande på el som kommer uteslutande från solen.

Fakta: Fitness Travel och Lost Villa
Lost Villa är huvudresmålet hos arrangören Fitness Travel. Resmålet ligger på Kroatiska ön Hvar. Sedan 2017 har Fitness Travel arrangerat träningsresor för motionärer och professionella till Kroatien. Arrangören följer både svenska och kroatiska myndigheters rekommendationer och bokningarna omfattas av paketreselagen. Resorna avgår från Stockholm, Oslo och Köpenhamn.

Relaterade länkar
Fitness Travel (Öppnas i nytt fönster)
Instagram Lost Villa

OM Lost Villa
Lost Villa är huvudresmålet hos arrangören Fitness Travel. Resmålet ligger på Kroatiska ön Hvar. Sedan 2017 har Fitness Travel arrangerat träningsresor för motionärer och professionella till Kroatien. Arrangören följer både svenska och kroatiska myndigheters rekommendationer och bokningarna omfattas av paketreselagen. Resorna avgår från Stockholm, Oslo och Köpenhamn.