Med utmärkelser som bland andra ”Årets Skidanläggning” i bagaget ligger Stöten inte på latsidan med nya satsningar inför kommande säsong. Närmast står bland annat en ny lift, nya nedfarter och fler boendemöjligheter med plats för ytterligare 800 gäster. Allt för att säkerställa att man fortsätter leverera en komplett skidupplevelse som givetvis är helt corona-anpassad.

Foto; Magnus Dovallius 

De senaste åren har Stöten investerat dryga 300 miljoner kronor i att utveckla anläggningen. Genomföranden av storsatsningar som ett helt nytt skidområde, Dalarnas längsta och snabbaste 6-stolslift och ett rejält utbyggt snöläggningssystem var några av de parametrar som också ledde till att Stöten fick mottaga utmärkelsen Årets Skidanläggning av Svenska Skidanläggningars Organisation, SLAO, härom året. Så även inför stundande säsong presenteras nyheter även de mest frekventa Stöten-besökarna inte stiftat bekantskap med tidigare.

När man öppnar för säsongen erbjuds fler boenden om totalt 800 nya bäddar. Och som alltid i Stöten har samtliga ski in – ski out.

–”Eftersom vi byggt ut och förbättrat anläggningen avsevärt de senaste åren, ihop med den nya internationella flygplatsen som öppnade ifjol, vill vi skapa mer plats för våra gäster”, säger Johan Thorn, vd Stöten i Sälen.

För att undvika trängsel och smittspridning öppnas även nya parkeringsplatser i anläggningen.

– ”World Cup-parkeringen som iordningsställdes till finalen 1990 har byggts ut och blivit mycket större. Den ligger dessutom perfekt till för barnfamiljer då knattarna kan ta på sig skidorna och glida direkt ner till liftarna på Soltorget. Vi har även anlagt ytterligare en ny parkering intill vår nya vildmarksvärmestuga. Syftet är förstås att göra det bekvämt för gästen att hitta parkering samt undvika trängsel, nu inte minst med corona i åtanke. Och sist men inte minst – i Stöten kommer det även fortsättningsvis att vara gratis att parkera”! Säger Johan Thorn.

Ny lift och nya nedfarter
På populära Soltorget har en ny lift byggts – Ravinenliften. Den 1170 meter långa nyheten har kapacitet att frakta 750 skidåkare i timman vilket förstås minskar risk för köbildning. Liften, som även kommer att göra det än lättare att åka över till Stötentorget för den som vill, är ett utmärkt val för barn och nybörjare som vill åka skojiga backar utan att behöva åka ända uppifrån fjällets topp.

Från den nya liften finns nämligen tre korta och enkla åkmöjligheter:
Granskottet och Mullvaden samt även äventyrsbanan Ravinen. Ravinen är inte en helt ny nedfart, men har schaktats till att bli en naturlig halfpipe-äventyrsbana, där åkaren lätt kan åka upp och ner mellan kanterna. Den blir nu en ny nedfart inom konceptet Stöten Adventure.

Ännu mera våfflor!
Att våfflor hör skidåkning till, är sedan gammalt. Därför blir Stötens omåttligt populära våffelstuga vid Soltorget större. Detta genom att den intilliggande värmestugan även den blir en del i våffelstugan. Men detta innebär förstås inte att tiden för medhavd matsäck är över. Då den tidigare värmestugan blir våffelstuga byggs samtidigt en ny, uppvärmd typ av vildmarkskåta med ett ännu bättre läge än den tidigare värmestugan. Hit kan frusna skidåkare lätt ta sig för att avnjuta sin medhavda fika. Samtidigt flyttas Soltorgets grillplatser närmare den nya uppvärmda vildmarkskåtan, så att man kan komma in i värmen och äta sin grillade korv om man vill.

Fler nyheter på matfronten är att bordsbokning och beställning – såväl take away som i Stötens restauranger, kommer att ske via en ny app. Samt att in- och utcheckning till boenden automatiseras för att undvika köer och folksamlingar. Detta är bara ett par av väldigt många åtgärder som Stöten vidtagit för att kunna erbjuda en trygg skidsemester och undvika smittspridning. Alla Covid 19-åtgärder kan man läsa mer om på Stötens hemsida.

– ”Det ska kännas säkert att komma till oss! Välkomna”, avslutar Johan Thorn, vd Stöten i Sälen.

RELATERADE LÄNKAR
Hemsidan Stöten.se  (Länken öppnas i ett nytt fönster)
Stöten på Facebook   (Länken öppnas i ett nytt fönster)