I ett imponerande bergslandskap byggs Igloo Villages på nytt varje år. Även i denna speciella december börjar konstruktionen för den 25: e vintersäsongen med de första snöflingorna. Man arbetar redan hårt med planering och förberedelse av snöhotellen. Så snart de första igloerna har uppförts börjar internationella snökonstnärer finjustera dem. Snö- och iskonsten som skapats under processen garanterar alltid ett nytt och oförglömligt iglooäventyr för alla besökare.

Bilden; Photo: © www.iglu-dorf.com

25 år av iglookonstruktion

Kompakt snökompetens är en passande term för Iglu-Dorf GmbH. Ett team av snöentusiaster har byggt och drivit hotell på speciella platser i bergen i 25 år. Den första igloen byggdes vintern 1995/1996 i Scuol. Det fungerade som ett skydd som gör att gästerna kan vara de första på berget på morgonen. Under åren har ett stort antal snöprojekt genomförts. Några höjdpunkter är till exempel en kyrka gjord av snö, en tv-studio för VM i skidor, en snöscen och en världsrekord iglo.

Skönhet är så nära.
Mitt i det vackra naturlandskapet i bergen byggs sex Igloo-byar på olika platser. Så snöentusiaster från Schweiz, Tyskland och Österrike kan tillbringa vintersemester hemma. Cirka 12 000 ton snö och 16 ton is används till tillfälliga snöhotell. Igloos i olika storlekar skapas och det största rummet mäter en imponerande takhöjd på cirka åtta meter. Hela Igloo Village är dekorerad med väggdekorationer och skulpturer av internationella snö- och iskonstnärer. Resultatet är ett konstnärligt vitt vinterland på cirka 600 kvadratmeter per igloby. Idag kan den största iglobyen rymma upp till 40 personer. Lyckligtvis väntar den här vinterdrömmen för många i deras eget land eget land, precis utanför dörren. Man kanske även för utländska turister, pandemin avgör det nästa år.

Säker hygienstandard

För att kunna fortsätta att erbjuda alla gäster en unik upplevelse även under Covid-19 kommer de nuvarande hygienstandarderna att följas. Olika åtgärder vidtogs för att säkerställa att hotellet och hälsoområdet uppfyller kraven. I alla sex Igloo-byar följer Iglu-Dorf GmbH de officiella riktlinjerna, specifikationerna och rekommendationerna från myndigheterna samt hotell- och restaurangbranschen. Detta kan resultera i begränsningar för användningen av hälsoavdelningen (bastu och bubbelpool). Gästerna kan garanteras en säker och oförglömlig iglooupplevelse. Hälsan hos alla gäster i Igloo Village har högsta prioritet.

Igloo-guider garanterar support överallt för övernattningsgäster

Övernattningsgästerna sköts av iglooguider under hela dagen. Denna tjänst börjar med ett välkomnande i bergsrestaurangen. Självklart kommer guiderna också att ta hand om alla gäster under middagen och den snöskovandring varje kväll. Servicen sträcker sig även till god morgonte, som tas till snöbädden.

Nyhet – Andra sviten i Igloo Village Zermatt

För första gången kommer två igloo-sviter med utsikt över Matterhorn att byggas i Igloo Village Zermatt. Gästerna i sviten kan njuta av ett varmt bad i bubbelpoolen och förtrollas av det fantastiska landskapet. Detta panorama, omgivet av snö och vatten, finns endast i Igloo Village of Zermatt.

Om Igloo-byarna
I år firar Iglu-Dorf GmbH ett jubileum: byggandet av den första igloen för 25 år sedan. Fyra Igloo-byar byggs nu i Schweiz (Davos Klosters, Gstaad, Stockhorn, Zermatt) och en i Österrike (Kühtai nära Innsbruck) och Tyskland (Zugspitze). Under 2019/2020 bodde mer än 8000 gäster i dessa kortvariga snöhotell. Sedan de skapades har Igloo Villages fått övernattningsgäster från 67 länder. Under dagen njöt cirka 100 000 besökare av isbarerna och restaurangerna.

År 2016 byggde Iglu-Dorf GmbH i Zermatt den största igloen från snöblock. Rekorden erkändes av Guinness World Records som ett världsrekord och är fortfarande obruten.

Starten av Igloo Villages går tillbaka till 1995. Adrian Günter byggde sin första iglo på ett berg nära Scoul (Graubünden) vintern 1995/96. Med tiden frågade fler och fler snöentusiaster om de kunde sova i en sådan iglo. Således föddes affärsidén för att erbjuda igloerna till intresserade gäster som extraordinära sovplatser och ge dem en oförglömlig upplevelse i naturen.

RELEVANTA LÄNKAR
Iglu-Dorf´s hemsida
Iglu-Dorf på Facebook
Iglu-Dorf på Instagram
Iglu-Dorf på Youtube