Att kombinera en resa och samtidigt uppleva sport i världsklass är något som är mycket populärt. Något som inte är konstigt med tanke på att både resa och sport tillhör livets goda. Dessutom finns det oerhört många resmål där man kan uppleva sport på högsta internationella nivå. Här följer några tips.
Bilden ovan; Monaco. Foto/Källa; Julius Silver, Pixabay

New York
I den amerikanska metropolen finns förstås hur mycket som helst att se eller vad sägs om Central Park, Frihetsgudinnan och muséer som the Metropolitan och Museum of Natural History. Att bara gå runt på Manhattan och insupa den pulserande atmosfären är inte helt fel det heller.  Befinner man sig i New York ska man förstås också ta chansen at gå på ishockey i klassiska Madison Square Garden där stadens stolthet New York Rangers har sin hemvist. Förvisso spelar inte den svenske världsmålvakten Henrik Lundqvist längre i Rangers. Men, stämningen i “the Garden” med över 18 000 på läktaren är fortfarande på topp.London

London med klassiska sevärdheter som Buckingham Palace, The Tower och Westminster Abbey är inte bara Storbritanniens huvudstad utan också lite av fotbollens huvudstad. Här finns hela tre lag på yppersta världsnivå i form av Chelsea, Tottenham och Arsenal. Ett besök på Stamford Bridge, Tottenham Hotspur Stadium eller Emirates är nästan givet när man befinner sig i London.
Dock är inget av Londonlagens favoriter till att ta hem Premier League-guldet den här säsongen. Tittar man på Premier League betting hos bet365 ligger oddset för att Chelsea ska ta guld på 9.00. Motsvarande siffror för Tottenham och Arsenal är 11.00 respektive 67.00.

Monaco

För den som gillar fart och fläkt och kanske även lyx är Monte Carlo fram på vårkanten ett givet resmål. Förutom att njuta av den lyxiga atmosfären i det lilla furstendömet går det även att se på motorsport i världsklass. I slutet av maj varje år körs nämligen det klassiska Formel 1-loppet Monacos Grand Prix på gatorna i Monte Carlo. Loppet är kanske det mest mytomspunna i F1-världen med en historia som går tillbaka ända till år 1929.

Barcelona
La Rambla, La Sagrada Familia, ett pulserande nöjesliv och så förstås Camp Nou, hemmaarena för FC Barcelona, en av världens största fotbollsklubbar. Camp Nou är värt ett besök även om det inte är någon match då arenan med plats för nästan 100 000 åskådare är lika imponerande med som utan publik. Men, är man i Barcelona ska man givetvis ta chansen att se FC Barcelona med mängder av storstjärnor och allra helst när det så kallade “El Clasico” spelas mot ärkerivalen Real Madrid.

Milano

I den norditalienska staden finns mycket att se och kanske framför allt när det kommer till fotboll. På klassiska San Siro, eller Stadio Giuseppe Meazza som är det officiella namnet, spelar stadens två stora lag, Inter och Milan. En match på San Siro, allra helst ett derby, är något av det största man kan uppleva i fotbollsväg och något som alla fotbollsfans bör göra minst en gång i livet. Dessutom har flera svenska spelare genom åren haft stora framgångar på San Siro, framför allt Gunnar Nordahl och Zlatan Ibrahimovic.