Om du är som oss och inte kan vänta med alla fantastiska erbjudanden till Black Friday så ska du inte bekymra dig. Singles Day är runt hörnet! Singles Day uppstod som ett slags uppror mot Alla Hjärtans Dag under 90-talet och har sedan dess inträffat varje år den 11 november, 2 veckor innan Black Friday äger rum. Meningen med dagen är att sätta individen i fokus och fira självälskandet och egentiden istället för kärleken. Under Singles Day marknadsför butiker, nätbaserade såväl som fysiska, sig med fantastiska rabatter och erbjudanden till sina kunder.

Singles Day i Sverige
Singles Day uppstod i Kina men har snabbt spridit sig långt utanför landets gränser, inklusive Sverige. I Sverige började vi fira högtiden på riktigt under 2010-talet. En del firar genom att träffa sina singelvänner eller spendera tiden själv och fokusera på sitt välmående. Andra fokuserar på att ta del av fantastiska deals och shoppa till kanonpriser online. Det spelar ingen roll om du är singel eller i ett förhållande – alla kan ta del av den underbara shoppingdagen.

Världens största shoppingdag
Vad många kanske inte känner till är att Singles Day faktiskt är större än Black Friday när det rör sig om försäljning online. Det är fortfarande inte en lika stor dag i Sverige som det är i Kina, men på Alibaba, den störste handelsplattformen i Kina, sålde Singles Day för mer än 38 miljarder dollar under shoppingdagen 2019. Vi vet inte hur framtiden ser ut för den svenska marknaden men att fenomenet växer sig större och större för var dag som går råder det inga tvivel om.

Skäm bort dig själv med upplevelser…
11/11 firar vi Singles Day och meningen med högtiden är trots allt att unna sig och fira ensamheten. Du vet väl att det finns en mängd olika upplevelser att fynda under shoppingdagen? Vad sägs om att skämma bort dig själv eller dina vänner med en spakväll? Kanske en total avkoppling för dig själv med en massagebehandling? Eller varför inte leta fram ett perfekt hotellerbjudande så du kan skämma bort dig själv?

Singles Day är en dag för självälskande där jaget är i fokus. Men det betyder inte att du inte ska fira dagen med din partner om du önskar det. Det finns ett stort utbud av parupplevelser till rabatterat pris under Singles Day också. Vad sägs om en romantisk middag för två, eller varför inte en resa någonstans varmt?

…eller fynda produkter online
Precis som under Black Friday erbjuder en mängd olika företag fantastiska rabatter och erbjudanden även under Singles Day. Den 11 november kan du få hem dina fynd oavsett vart du befinner dig, i hemmet såväl som ute i butiker. Fenomenet har vuxit sig ännu större bara de senaste åren och därför förväntar vi oss kunna se ett stort utbud bland nätbutiker även i år. Observera att trenden för Singles Day rean är precis som Black Friday och ibland startar produkterbjudandena tidigare än själva dagen!

För att inte missa de bästa erbjudanden bör du därför kika runt på olika hemsidor redan nu, så slipper du missa ett riktigt bra kap. Ett tips är att hålla utkik efter rabattkoder hos Pricerunner och prenumerera på olika nyhetsbrev inför dagen. Många stora företag skickar nämligen ut exklusiv information innan och under Singles Day med tips och tricks om hur man får tag i de bästa kapen samt ger sina kunder speciella fördelar. För att få det mesta ut av Singles Day-shoppingen kan du dessutom lägga produkter i kundvagnen redan nu. Då ligger dem där när Singles Day kör igång – och du slipper oroa dig för allt för många spontanköp!