Många av oss kan ha svårt att lämna hemmet under en längre period eftersom vi har hund, men varför inte ta med hunden på nästa upplevelse? Om det handlar om en upplevelse ute i naturen kommer din hund må lika bra av det som du gör. Idag är det vanligt att resa med hund och därför tillåter många hotell och restauranger att människans bästa vän följer med, vilket gör det enkelt att resa med hund idag.

Under sommarhalvåret finns det många stränder att besöka där hundar är lika välkomna som människor. På så sätt kan ni njuta av sol och bad tillsammans. Det är förstås viktigt att du har vätska med till både dig och hunden, samt ett parasoll där ni kan få skugga från solens strålar.

Skäm bort dig och hunden under kallare årstider

Sommaren varar ju inte hela året och därför är det bra att ha koll på upplevelser som passar dig och hunden även under de kallare årstiderna. En av de bästa upplevelserna är att åka på spa, någonting många inte tror är möjligt när hundvakt inte finns. Dock finns det en del spa i Sverige som erbjuder hundrum. På så sätt kan hunden slappna av i lugn och ro i rummet medan du njuter av bad och spabehandlingar. På kvällen kan ni sedan ta en lång, härlig promenad och sedan återvända lagom till middagen.

Visste du att du kan åka på skidsemester med hunden? Det är fullt möjligt om du väljer en av Sveriges alla hundvänliga skidorter. Några exempel på sådana är Funäsfjällen och Klimpfjäll där hundar kan vistas såväl i stugor som på hotell och i lift och i längdspår. På så sätt behöver du inte anpassa din skidsemester efter när hundvakten eller hundpensionat kan ta hand om ditt kära husdjur.

Res säkert med din hund

Hur du tar dig till upplevelsen är också viktigt, både du och din hund ska resa säkert. Många tåg tillåter dig att ta med hunden på resan, men ett av de bästa alternativen är ändå att köra bil till platsen. På så sätt kan du rasta hunden när det behövs. Med en billig hundbur kan din hund åka säkert i bilen. Det är krav på att hunden ska sitta säkert och med en hundbur riskerar inte hunden att skada sig vid kraftiga inbromsningar eller om olyckan skulle vara framme.