För många personer så har Spanien varit ett både givet och regelbundet inslag i semestern. Och det är inte särskilt konstigt, då detta unika land har en tendens att hitta en alldeles särskilt plats i många personers hjärtan. Den speciella kombinationen av inhemsk kultur, frihetskänsla och internationell kommers har gjort att landet blivit ett av världens mest välbesökta, då det ständigt toppar listan över världens mest välbesökta turistländer. Men vad har det att erbjuda i tider som dessa?

Spanska halvdoldisar
Det är knappast någon hemlighet att Spanien har drabbats hårt såväl ekonomiskt som kulturellt av den pågående pandemin. Men sakta men säkert har landet börjat öppna upp för besökare. Detta har skapat en unik möjlighet att till en låg penning uppleva vad landet har att erbjuda. Vi har tittat närmare på några ställen du inte får missa.

Benidorm – Okrönt badparadis
Benidorm är en av Spaniens äldsta turistorter, och det är knappast någon överraskning. Då den är belägen alldeles vid valencianska kusten, så finns perfekta möjligheter för sol, bad och shopping. I den gamla staden som ligger ett stenkast från stranden finns ett myller av restauranger, och varje litet kvarter har sin egenart. Boende är tillgängligt överallt, och vi rekommenderar verkligen en närmare titt på skyskrapan Intempo som nyligen slutförts efter många års byggnation.

Valencia – Internationell kultur
Valencia är en av de äldre bevarade städerna i Spanien. Som tidigare romersk koloni är det ett perfekt exempel på medelhavskulturen. Som populärt besöksmål har de ett enormt antal museum och parker. Gillar man snabbmatskedjor så hittar man även allt ifrån KFC till Domino’s och Taco Bell, vilket vittnar om hur populärt området är hos amerikaner. Ta även chansen att besök casino CIRSA som är ett av ett av de få officiella spanska spelhusen.

Salobreña – En äkta doldis
I södra delarna av Andalusien hittar man Salobreña. Till skillnad från många andra delar av landet så sticker området ut med sina stenstränder och närhet till Afrikanska kusten. Denna förhållandevis okända del av landet ger stora möjligheter att komma närmare den äkta spanska kulturen, samtidigt som det finns mycket att hämta i mån av turism. Ett äkta stilla ställe som inte ställer några krav.

Tarragona – Unikt och kontroversiellt
Tarragona är ett kontroversiellt område. Samtidigt som det är ett av Spaniens fattigaste områden, så är det även ett av de mest välbesökta. Där hittar man allt ifrån en romersk amfiteater till en helt unik stadsarkitektur. Om du vill kombinera sol och värme med kultur så finns det få ställen som ger så mycket värde för pengarna. Här hittar du definitivt många saker som lockar.

Javea – Lugnt och avslappnat
Vid Costa Blanca hittar man Javea, eller Xàbia som det heter på Valencianska. Området bjuder på en av de finaste sandstränderna, och området är känt för att vara extremt badvänligt. Strandområdet är Blue flag-certifierat, och sköts året om, vilket har gjort det ett populärt tillhåll för vinterbadare. Restaurangstråket är oerhört levande på kvällar och nätter, vilket gör det till ett ställe som verkligen aldrig sover.