Under de snart tolv åren som jag har jobbat med HittaUpplevelse, har jag vid ett flertal tillfällen skrivit om äventyraren och cyklisten, Lars Bengtsson, även kallad ”The Lost Cyclist”. Skulle vilja avsluta år 2020 med att lägga upp det här inlägget om denna fantastiska man och äventyrare. På ett sätt representerar han det vi skulle vilja att HittaUpplevelse.se kännetecknade; Äventyr, inspiration, mod, upptäckarglädje och spännande upplevelser!

Lars, har cyklat längre och i fler länder än de flesta och många är de äventyr och spännande situationer han hamnat i längst sina resor. Hur många av oss skulle till exempel kunna tänka sig att ge sig av och cykla där vilda elefanter betar och lejonen ryter runt omkring oss?

Foto; Lars Bengtsson ( The Lost Cyclist )

Lars skriver såhär inne på sin blogg angående lejon;
”Den första varningen fick jag av en äldre vit kvinna som satt på en stol vid utgången till snabbköpet i Kamanjab. Hon var lätt att fatta tycke för. Hennes ord var sorglösa, kantade av skratt och mod. Jag undrade över hennes förflutna, om vad hon varit med om i hennes nästan sjuttifemåriga liv. -Khowarib Gorge? Frågade hon. Lycka till med lejonen. Hennes ansikte skrynklade ihop sig till ett leende. Jag vinkade farväl och cyklade vidare.”

Fortsätt läsa hans berättelse här!

Boksläpp!
Lars Bengtsson´s bok ”Den Förlorade Cyklisten” kan nu beställas via hans hemsida. Boken är 120 sidor lång och kostar 129 kr (+ frakt) och avhandlar min cykeltur från Kiel i Tyskland till Kapstaden i Sydafrika. Beställ den här!

Några kvinnor i en liten by vid Kunene, Namibia, där Lars, fyllde på vatten på sina vattenflaskor. Hans uppenbarelse måste ha varit en glad nyhet!

En Himba-kvinna nära ”Red Drum”. Lars, gav henne sin hatt som han köpt av en Aymara-kvinna i Bolivia! Det blev säkert en unik persedel här i Kunene, Namibia!

Lars, campar här mellan Sesfontein och Puros..

Lars, såg lejonspår och hörde de ryta bara två kilometer tidigare så han beslöt sig för att sova ”inomhus”.

Lars ”lejonbur” från insidan. Lars, såg inga lejon men såg nya lejontassar i sanden bara 30 meter från sitt tält nästa morgon!

Lars Cykel som varit hans följeslagare genom många års resande …

Lite fakta om Lars
· Cirka sju år on the road (totalt!)
· 100 länder
· 105 977 kilometer cyklade
· 600 kilometer paddlade
· En drös berg klättrade, varav tre s.k first ascents
· Fler än 1500 nätter i tält
· En bok skriven – Här!
· Ett Instagramkonto att följa – https://www.instagram.com/lostcyclist/
. Hemsida; http://www.lostcyclist.com
. Facebook; https://www.facebook.com/lars.bengtsson.942

Stort tack, Lars Bengtsson, för ”lånet” av dina bilder och för din medverkan på HittaUpplevelse.se idag och genom åren! 🙂