Rekryteringen av säsongspersonal till den småländska vilda västernparken inför sommaren 2021 pågår för fullt. Jämfört med rekryteringen för ett år sedan har temaparken mottagit dubbelt så många ansökningar.

Inför varje sommarsäsong anställer High Chaparral totalt 350 säsongsanställda. Lediga tjänster inkluderar bland annat skådespelare, campingvärdar och receptionister, ljudtekniker, publikvärdar, hästskötare, sjukvårdare, personal för äventyr som tågrån och guldvasken, samt ett flertal tjänster inom butik och restaurang.

Särskilt stort intresse har det varit för tjänsterna som ångloksförare och skådespelare. Intresset för arbete i kostymateljén, där nära 800 individuella kostymer skapas inför varje säsong, är tre gånger så stort inför sommaren.

High Chaparral förbereder nu för en liknande sommar med fortsatta restriktioner.

– ”Med värdefulla erfarenheter i bagaget från i somras pågår planeringsarbetet inför årets säsong med särskilt fokus på att ytterligare minska risken för köbildning och öka spridningen av besökare i parken, samt vidareutveckling av parkens åtgärder kopplade till covid-19″, säger Mathias Bergendahl, VD för High Chaparral.

High Chaparral öppnar den 22 maj och stänger för säsongen den 5 september.

Sista ansökningsdatum är 31 januari 2021 för skådespelare och 28 februari 2021 för övriga tjänster.

RELEVANTA LÄNKAR
Jobba på High Chapparal – Lediga tjänster finns här
High Chaparrals hemsida

TEXT & BILDER; High Chaparral