Kallbad är en växande trend då många har fått upp ögonen för vilken skön och givande upplevelse de kan vara. Men med rådande restriktioner har efterfrågan på kallbad utomhus ökat. Vi tittar närmare på förutsättningarna för kallbad utomhus i Sverige.

Bilden ovan; Kallbadhuset i Varberg. Foto: Cindy Grundsten, Pixabay

Att bada i kallt vatten har blivit populärt. Inte bara medför det hälsofördelar, utan ger en väldigt uppfriskande upplevelse. Är du osäker på om det är något för dig? Testa först en kalldusch därhemma. Då får du en försmak på vad du kan förvänta sig. Är det inget för dig så kan du tills vidare besöka en sida som visar olika casino utan svensk licens. Men var hittar man bästa kallbaden i Sverige? Vi har tittat på 5 av de bästa kallbaden i Sverige.

Kallbadhuset i Varberg
Som en av de mest sceniska och minnesvärda ställena i Sverige så bjuder Kallbadhuset i Varberg på en oförglömlig upplevelse. Kombinera kallbad i unik miljö med bastu och avslappning. Med fullständig vy över Kattegatt så blir badupplevelsen lika kall som den blir scenisk. Allt i naturskön utomhusmiljö.

Fredhällsbadet i Essingefjärden, Stockholm
Ett av de mer rustiska men ändå väluppskattade utomhuskallbaden i Sverige. Det är en av Sveriges äldsta ännu välanvända badplatser, och har en historia som sträcker sig till början av 1900-talet. Omgivet av klippor så ger det spännande upplevelser för kombinerat kallbad och naturupplevelse. Tillgången på bastu gör det även enkelt för dig som vill ha ett växelvarmt bad.

Societetshuset Källör
Som dels en hyllning till den svunna badhusepoken, och en riktigt modern badupplevelse, så finns unika möjligheter till en naturskön kallbadsupplevelse. Beläget i Östhammars i Uppsala Län drar Källor nytta av områdets historiska anor. Ett populärt klassiskt svenskt badhus.

Nynäs havsbad
På en liten ö I Nynäshamn kommun finner man badhotellet Nynäs havsbad. Det är ett av Sveriges mest anrika havsbad, och har en lång och populär historia som kuranläggning. Med både bastu och direktåtkomst till kallt vatten är det en given Sverigefavorit när det kommer till kallbad.

Borgholms kallbadhus på Öland
Öland är känt för mycket. Men trots dess speciella läge är Borgholms kallbadhus fortfarande ett på många sätt okänt inslag. Mitt i Borgholms hamn finner man detta spännande badhus som har hög tillgänglighet året om. Det har blivit en given favorit för alla som gillar att trots kylan och bada. Oavsett förutsättningar. Självklart finns det även bastu på plats. Ta chansen att kombinera unik miljö med en riktigt högkvalitativ badupplevelse.