Asolo December 2020. SCARPAs ambassadör Nirmal ”Nims” Purja tar sig upp på toppen av K2 under den hårda vintersäsongen tillsammans med sitt team av nepalesiska klättrare. Nims är sedan tidigare känd bergsklättrare som har bland annat som enda person bestigit alla världens 14 högsta berg på 8000 meters höjd – under 7 månader. Det som gjorde hans senaste utmaning möjlig, var sammanhållningen i hans team vilket påminner oss om att vi alltid är starka tillsammans.


Nirmal ”Nims” Purja

-”Vilken bedrift, som team har vi bestigit magnifika K2 i extrema vinterförhållanden. Vi gjorde det omöjliga möjligt och jag är hedrad över att få dela detta ögonblick, inte bara med nepalesiska klättrare utan med klättrare världen över. Naturens krafter bestämmer alltid över oss och vad som är möjligt, men i samspel med naturen, positiv mental styrka och ett bra samarbete i gruppen gjorde att vi flyttade på gränserna för vad som är möjligt. Tack för allt stöd vi har fått från människor runt om i hela världen, det gav oss energi och mod att genomföra denna dröm.” Säger Nims efter sin expedition.

SCARPAs VD, Sandro Parisotto utrycker inte bara hur imponerad han är över Nims och hans teams bedrift utan också hur viktig detta är för SCARPA – ”Bergsklättring består av passion, stora mål och gemenskap. Nims och hans team visar allt detta. Bergsklättring är en stor del av SCARPAs historia, och för oss är det en självklarhet att bidra med våra innovativa produkter för att göra utmaningar som denna möjlig”.

SCARPAs framgång är resultatet av en stark tradition och hårt arbete i sann entreprenörsanda. Redan 1956 när den första generationen Parisotto startade sin SCARPA-resa förstod de vikten av högsta kvalitet som också gjorde att SCARPAs första skor snabbt blev populära. Idag hittar du SCARPAs skor på såväl professionella klättrare och löpare som sport och outdoorentusiaster världen över. SCARPA fokuserar på att med hjälp av kreativitet och innovation tillverka unika skor för utmanande förhållanden med människans upplevelse i fokus.

RELATERADE LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Roswi.se
Följ Roswi Sport & Outdoor på Facebook


OM Roswi

Roswi är en grossist och importör för kvalitetsprodukter inom kök, sport, fritids- och outdoorliv. Under ett och samma tak samlar Roswi några av världens absoluta toppmärken. Produkter som är lika vackra att se på som fulländade i sin funktion. Allt är noga utvalt och testat av företaget själva. Bland de kända varumärkena finns SCARPA, Darn Tough, Big Agnes, Maglite, Biolite, Cabeau med flera.