Det ökade intresset de senaste åren att vistas i fjällen året runt visar att svemestertrenden är här för att stanna. Som ett led i SkiStars största satsning någonsin på sommarsäsongen inleds därför ett samarbete med systrarna Kallur som ambassadörer. Därmed är SkiStars fjällandslag komplett med sammanlagt sex starka och folkkära idrottsprofiler. Med konceptet Sports & Adventures vill SkiStar främja att fler får möjligheten till en aktiv semester med familj och vänner i den fina skandinaviska fjällmiljön även på sommaren.

Bilden ovan; Jenny och Sanna Kallur ambassadörer SkiStar Sports & Adventures
Foto/Källa; Motionsklubben/Skistar

Vikten av frisk luft, svindlande fjällvyer och hälsofrämjande aktiviteter även på semestern har kanske aldrig varit så viktigt just nu och i framtiden. Flera studier under senare tid visar också att vi blir mer stillasittande och att den psykiska ohälsan ökar, inte minst bland unga. Enligt Pep-rapporten* från SkiStars samarbetspartner Generation Pep, når endast 2 av 10 barn i Sverige den rekommenderade dagliga mängden för fysisk aktivitet. Barn liksom vuxna i Sverige tillhör de mest stillasittande i Europa.

– ”Redan när grunden till SkiStar lades för 45 år sedan hade Erik och Mats Paulsson siktet inställt på en aktiv semester året om. Vi på SkiStar drar vårt strå till stacken till att främja en bättre folkhälsa varje dag i kombination med naturupplevelser i fjällmiljö. Därför känns det extra bra att systrarna Kallur som verkligen står för en aktiv livsstil och välmående för alla tillsammans med familjen samarbetar med oss kring vår viktiga satsning SkiStar Sports & Adventures”, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar AB.

Samarbetet mellan SkiStar och systrarna Kallur handlar bland annat om att få fler att uppmärksamma en aktiv sommarsemester på SkiStars destinationer i Sälen, Åre och Trysil och att genomföra så kallade camper på plats. Jenny och Sanna Kallur har båda framgångsrika friidrottskarriärer bakom sig med flera medaljer både i världsmästerskap och i Sverige. Idag driver de bland annat den populära podden Motionsklubbensom handlar om långsiktigt och roligt motionerande där Jenny och Sanna testar nya motionsformer varje vecka och pratar med experter inom träning och hälsa.

– ”Att få fler att röra på sig på ett roligt och lustfyllt sätt tillsammans med familj och vänner är något som vi jobbar med varje dag. Träning och välmående går hand i hand och att samtidigt få bo bra, äta bra och aktivera sig tillsammans på semestern är något som ligger oss varmt och hjärtat. Att dessutom få njuta av det i kombination med en fantastisk fjällmiljö vill vi gärna bidra till”, säger Jenny och Sanna Kallur.

Fler folkkära idrottare som ambassadörer

För att utveckla Camp-produkterna ytterligare har SkiStar sedan tidigare även ett samarbete med några av våra mest folkkära skidsportsprofiler i Sverige som ambassadörer: paret Maria Pietilä Holmner, VM-medaljör och världscupsegrare i slalom och Hans Olsson, juniorvärldsmästare i Super G och enda manliga svensk som stått på pallen i störtloppsvärldscupen samt längdskidåkarparet Emil och Anna Jönsson Haag, som båda har OS- och VM-medaljer på sina meritlistor. I och med tillskottet med systrarna Kallur är SkiStars fjällandslag för Sports & Adventures fulltaligt.

Fakta om SkiStar Sports & Adventures

SkiStar Sports & Adventures erbjuder ett grundutbud av aktiviteter med en padellektion eller en löptur på fjället, där gästen sedan kan fortsätta med ett äventyr i höghöjdsbanan eller lek i pumptrackbanan för att avsluta med en cykeltur. När aktiviteterna är avklarade kan den som vill varva ner med lite massage eller ett dopp i poolen för att sedan sova gott på SkiStars premiumboende SkiStar Lodge eller i en egen stuga.

För de små barnen i åldern 4-7 år introduceras Valle Kids Club; rörelseglädje, lärande och upplevelserika aktiviteter med Valle i nya sportkläder i samspel med naturen med fokus på hälsa, miljö och socialt ansvar. För 8-15-åringarna erbjuds t ex Teen Camp Bike; fartfylld cykling i alla dess former.

Active Life är för dig som reser utan barn vill unna dig det lilla extra och verkligen ta hand om dig själv och ditt resesällskap med premiumboende och god mat, SPA och aktiva fjällupplevelser.

SkiStar Sports & Adventures lanseras inför sommarsäsongen 2021 på SkiSkars destinationer i Trysil, Åre och Sälen. Konceptet består av basprodukter med aktiviteter som cykling, vandring, löpning, höghöjdsbanor, Zipline, padel, fiske och bad. Detta är basen och står för en stor del av besöken. Aktiviteterna Valle Kids Club och Teen Camp är också en del av återkommande veckoaktiviteter i basutbudet. Camp-produkter är speciella nedslag på destinationerna, där ett unikt erbjudande tas fram. Exempel på detta kan vara Multi Weekend i Trysil (Mountainbike, forsränning, klättring och hiking), Trail Running Camp i Sälen (med instruktör och coachning) eller Women’s Yoga Weekend i Åre.

I dagsläget kan bokning av boende göras på skistar.com. Under mars planeras produkter, camps och aktiviteter att bli bokningsbara.

RELATERADE LÄNKAR   (Öppnas i ett nytt fönster)
skistar.com/sportsandadventures
Generation Pep

OM SkiStar AB

SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver alpina skidanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St Johann in Tirol i Österrike. Marknadsandelen är i Sverige 53 %, i Norge 29 % och totalt i Skandinavien 43%. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Verksamheten delas in i två segment; Drift av skidanläggningar och Fastighetsutveckling & exploatering.